Dissabte, concert del Cor Bruckner de Barcelona i l’orquestra Terres de Marca a Santa Maria

0

concert

Dissabte, dia 4 de gener, a les 9 del vespre, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria d’Igualada un excepcional concert que no es troba emplaçat en cap dels festivals ni cicles actuals de música de la ciutat. Es tracta de la interpretació de la Missa n.2 en mi menor d’Anton Bruckner, a càrrec del Cor Bruckner de Barcelona, ampliada amb cantaires participatius, i acompanyada per la secció de vent de l’Orquestra Terres de Marca, tot sota la direcció de Josep Miquel Mindán. El concert es realitza en motiu de la conmemoració del Xè aniversari del Cor Bruckner, que té com a directora titular Júlia Sesé, que també és actualment directora del cor igualadí de veus blanques, Exaudio, i que està tenint una brillant trajectòria atès que en pocs anys s’ha situat en primeríssima fila entre els millors cors catalans, capaç d’interpretar importants repertoris d’amplitud sonora i de gran risc amb excel·lents resultats, com serà el cas d’aquest concert i d’aquesta obra. Anton Bruckner (1824-1896), compositor austríac, dels principals exponents del darrer romanticisme germànic, d’un estil personal molt peculiar, dens i enigmàtic , conegut principalment per les simfonies, misses i motets, compon la Missa en mi menor per a un reduït nombre d’intruments, tot ells de vent; l’obra forma part d’un grup de tres misses, les més conegudes, escrites en la dècada del 1860 i revisades al final de la seva vida.

Val a dir que el mateix concert fou interpretat el passat 22 de desembre a l’Esglèsia de Nostra Senyora de Pompeia de Barcelona, acompanyat amb l’Orquestra Terres de Marca, i per la Jove Orquestra Nacional de Catalunya el dia 30 de desembre a Salou. També cal dir que en aquesta producció hi participen nombroses veus anoienques, unes que formen part d’aquest prestigiós cor i d’altres que hi participen puntualment com a cantaires participatius.

El concert és organitzat per Contrapunt, Plataforma per a la promoció d’activitats musicals, branca musical de l’entitat, Contrapunt, Accions Culturals, i hi col·labora l’Ajuntament d’Igualada i la Parròquia de Santa Maria. El preu de l’entrada serà de 12 euros, però podreu adquirir entrades anticipades a 10 euros dirigint-vos durant la setmana i fins divendres al migdia a Llegim…? Llibreria. Les entrades per la mainada i joves entre 7 i 14 anys seran a meitat de preu (6 al moment del concert i 5 anticipades) i serà gratuït pels menors de 7 anys.