Igualada acull el festival Yakaaro Soul Fest: un crit per trencar prejudicis
I

20 d'octubre de 2017
El Kiosk del Rec d’Igualada acullirà el festival.

Yakaaro organitza aquest dissabte el Yakaaro Soul Fest, una jornada lúdica i cultural centrada en els costums i la cultura de Gàmbia, un petit país de l’Àfrica occidental. Música en directe, tallers infantils, conferències, exposicions fotogràfiques i moltes sorpreses més que tindran lloc des de les 11 hores del matí fins a l’1:30 de la nit al Kiosk del Rec d’Igualada.

L’objectiu d’aquesta jornada, és donar a conèixer el projecte de sensibilització Yakaaro. Una iniciativa d’un grup de joves igualadins que pretenen trencar els prejudicis i els estereotips que envolten la cultura africana en general i la de Gàmbia en particular. Projecte, emmarcat en l’agenda Impuls 2017 que dóna vida gràcies als Pressupostos Participatius i el suport del Departament de Joventut i La Kaserna de l’Ajuntament d’Igualada.

Així doncs, Yakaaro Soul Fest proposa una jornada d’activitats per a tot tipus de públic. A les 11 del matí, els creadors realitzaran la inauguració oficial del festival i presentaran el projecte de sensibilització Yakaaro: The Gambian Redemption, acompanyats d’una projecció audiovisual sobre Gàmbia, i d’altres conferenciants convidats que revelaran dies abans a l’esdeveniment mitjançant les xarxes socials. Més tard, s’iniciaran els tallers infantils, activitats com “Posa’m cara”, “Decora’ns” i “Dibuixa somriures” convidaran als més petits a divertir-se alhora que coneixen la cultura africana. En aquell moment es donarà a inici també a l’extensa proposta musical de la jornada. Cantautors, grups, DJ’s i bandes com Milton Salazar, Primo Zon, DJ MCHC, Albert Gàmez, Carlos Gómez, Jaharmony & The Soul Rebels, Ak Funk Big Band, Fransie Klaas i Roger Argemí; no deixaran temps al silenci.

La programació també proposa activitats com Zumba Calfont Wellness, l’actuació de Bollywood Igualada i de grups de percussió.

El Kiosk del Rec es convertirà en una exposició fotogràfica amb imatges de Gàmbia de la mà de fotògrafs com Guillem Trius, Sònia Trenado i joves que han estat al país.

El projecte

Yakaaro neix com a projecte de sensibilització amb l’objectiu de mostrar, de forma real i objectiva, la vida quotidiana de Gàmbia per trencar estereotips i prejudicis sobre Àfrica i Gàmbia. Mitjançant les xarxes socials -amb gairebé 1900 seguidors a Instagram i 1400 a Facebook-, el projecte mostra l’experiència d’un grup de joves d’Igualada que han estat en contacte amb la cultura gambiana. Canviant la seva forma de veure i entendre la seva pròpia existència i la dels habitants d’aquest país, amb la missió de transmetre i crear un canvi de consciència social. A través d’un viatge visual i emocional, Yakaaro proposa a l’espectador endinsar-se en la natura, l’entorn i la societat de Gàmbia, per comprendre la seva forma de veure i viure la vida.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?