Un article de
Veuanoia

Dimarts de Diàlegs rep el Premi Ateneus 2016 per fomentar el debat a Igualada
D

15 de desembre de 2016

premi-ateneus-2016-ddd-veuanoiaL’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ha guanyat el Premi Ateneus de Catalunya 2016 en l’àmbit de la comunicació. El guardó l’entrega la Federació d’Ateneus de Catalunya i reconeix la tasca de DdD a l’Ateneu Igualadí “per haver reinventat el format de tertúlia tot adaptant-lo als nous temps i per promoure el debat a Igualada amb una proposta que creu en el diàleg i l’intercanvi d’impressions com a camins per construir la societat”.

Al seu parlament, el coordinador de DdD, el periodista Jordi Cuadras, ha donat les gràcies a la Federació pel premi i ha destacat que “Dimarts de Diàlegs sempre ha cregut en tres D que, a més de ser les inicials del nostre nom, són les D de diàleg, debat i discussió. Entenem que aquestes tres D són eines molt útils per promoure el coneixement i el pensament crític a la ciutat. De fet, creiem que cap societat pot avançar sense fomentar el diàleg i el pensament crític i així ho apliquem des l’Ateneu per evitar passar de puntetes per sobre de molts temes que ens afecten. I ho fem des d’una estima, una inquietud i un interès molt gran per Igualada”.

Cuadras també ha destacat que “DdD és un espai nascut des de la societat civil i per a la societat civil on escoltar moltes opinions perquè, després, cadascú en tregui les seves pròpies conclusions”. El coordinador de DdD ha agraït a l’Ateneu Igualadí el fet que hagi estat la incubadora del projecte des del primer moment, a tot l’equip que el prepara, als ciutadans que participen cada mes a les sessions i als convidats que hi ha hagut: “És un premi que volem compartir amb tots els qui fan possible que DdD sigui aquest espai de debat i reflexió d’Igualada”.

DdD va néixer al gener de l’any 2014 i des d’aleshores ja ha dut a terme un total de 27 sessions en les quals cada mes es tracta un tema diferent de debat sobre Igualada: econòmics, socials, polítics o culturals fins a urbanístics, artístics, de religió o d’indústria. Durant aquests tres anys hi han participat 27 ponents que són els que introdueixen la sessió des d’una mirada externa, 141 convidats a la “Fila 0” que fan l’anàlisi del tema en clau local i 2.300 persones de públic, que també participen de la sessió aportant-hi reflexions o preguntes. Les sessions es fan el segon o tercer dimarts de cada mes i sempre amb una pregunta de títol, a partir de la qual es busca el màxim de respostes possibles. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat i s’hi poden veure resums en vídeo i text de totes les sessions.

L’equip de DdD el formen Jordi Cuadras, Mireia Claret, Anna Carretero i compta amb la col·laboració de Ricard Espelt i Quim Muntané. L’entrega dels Premis Ateneus, que han celebrat la 27a edició, s’ha fet al Museu Marítim de Barcelona i el premi per Dimarts de Diàlegs l’han recollit el coordinador de DdD, el vicepresident de l’Ateneu Joan Torrents i la responsable de Relacions Institucionals de l’entitat Carme Mateu. A la mateixa categoria que Dimarts de Diàlegs optaven al premi de comunicació un total de quatre projectes de diversos ateneus de Catalunya.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta