Dimarts acabarà la Festa del Sant Crist amb la tradicional processó

107

Dimarts vinent finalitzarà la Festa del Sant Crist d’Igualada 2017, amb la novetat que aquest any es modifica el recorregut de la processó: s’entrarà a la plaça de l’Ajuntament pel carrer del Born. Aquests són els actes previstos:

Dilluns de Pasqua

A les 8 del vespre, a la Basílica de Santa Maria, Vespres Solemnes i Eucaristia presidida pel P. Josep Maria Morros Castelltort, escolapi igualadí. Acompanya musicalment el Cor de Vespres, sota la direcció d’Isidre Prat.

Dimarts del Sant Crist

A les 11 del matí, a la Basílica de Santa Maria, Solemne Ofici presidit per Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic, acompanyat pels sacerdots i religiosos igualadins i forans. La Schola Cantorum, dirigida per Pol Pastor, i acompanyada a l’orgue per Josep Xaubet, tindrà cura dels cants. Dirigirà el poble, Florenci Oliva. Després de la comunió, Isidre Prat oferirà la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. En acabar, benedicció solemne i cant dels goigs al Sant Crist.

En sortir de l’ofici, i a la mateixa basílica, concert a càrrec del Quartet Altimira.

A 2/4 de 7 de la tarda, processó d’homenatge al Sant Crist que seguirà el següent itinerari: plaça del Bruc, carrer del Born, plaça de l’Ajuntament, carrer de l’Argent, plaça de la Creu, carrer Garcia Fossas, rambla Sant Isidre, rambla General Vives, carrer de Sant Jordi, plaça del Rei, carrer del Roser.

A la plaça de Pius XII, actuació de Bitrac Dansa amb l’escenificació reduïda de la Moixiganga Igualadina, després de la qual el poble i les banderes gremials i d’entitats precediran al Sant Crist en la seva entrada a la basílica de Santa Maria.

Acte seguit, a la Basílica, veneració de la Imatge i Eucaristia presidida pel P. Salvador Batet i Candela, cistercenc igualadí de Poblet. Els cants aniran a càrrec de la Coral de Santa Maria, amb l’acompanyament a l’orgue de Lluís Victori, organista titular de la basílica.

Es lliurarà a tothom el Dimarts de Pasqua, en l’Ofici i la veneració de la Imatge, un punt de llibre. El disseny és obra de l’artista igualadí Jordi Llucià i Martí.

Es recomana per la processó, proveir-se de ciri i de fanalets per tal de no embrutar els carrers de l’itinerari. Aquests fanalets es poden adquirir a l’establiment Cereria Eugènia, al carrer de Sant Cristòfor. Durant la processó farà l’acompanyament musical la Banda de Música d’Igualada.

Dijous de Pasqua, dia 20
A 2/4 de 9 del vespre, a l’església del Roser, vetlla de pregària, el dia que es commemora el 427è. aniversari del prodigi del Sant Crist d’Igualada.

Dissabte dia 24
A les 8 del vespre, a la Basílica de Santa Maria, eucaristia presidida per Mn. Eduard Flores, vicari de la basílica. Els cants aniran a càrrec de la Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents. En acabar, es retornarà processionalment la imatge a la seva capella.