Dijous, acte de donació a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia dels fons documentals històrics d’Unicoop Cultural

36

Dijous vinent, 12 de gener, a les 20h, el Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada acollirà l’acte de cessió dels fons documentals històrics d’Unicoop Cultural a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, del regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, de la directora de l’Arxiu Comarcal, Marta Vives, del president d’Unicoop Cultural, Lluís Segura, de membres de la junta de l’entitat, i de l’escriptor Antoni Dalmau, que parlarà de la història d’aquesta emblemàtica cooperativa.
Unicoop Cultural, propietària i gestora del Teatre de l’Aurora, és una cooperativa centenària, hereva de les antigues cooperatives La Económica i La Igualadina (1904), Unió de Cooperadors (1936), Societat Cooperativa de Consumidors La Victoria (1939) i Unió Cooperativa Unicoop (1976).

Amb les seves actuals finalitats socioculturals, Unicoop Cultural neix el 1988 com a resposta a la greu situació jurídica i financera en què es trobava l’entitat predecessora, la Unió Cooperativa Unicoop. La nova Junta va aconseguir elaborar un projecte que permetia rehabilitar la seva seu del carrer de l’Aurora –Plaça de Cal Font– i recuperar la seva vida social. Així va néixer el Teatre de l’Aurora, com a veritable motor de dinamisme de l’entitat i avui plenament consolidat en l’oferta cultural de la ciutat.

Unicoop Cultural ha conservat els importants fons documentals dels més de cent anys d’història d’aquesta cooperativa, amb els diversos canvis de denominació, que ara vol cedir perquè formin part del patrimoni igualadí. En el mateix acte de cessió, el 20 de gener a l’Ajuntament, es podran veure algunes mostres d’aquests documents cedits a l’Arxiu.