Detingut l’activista vilanoví Carles Duran pel cas “Som 27 i més”

974

Aquest diumenge al matí l’activista vilanoví Carles Duran ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra al seu domicili arran del cas “Som 27 i més”, de quan un grup d’estudiants es van tancar al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2013. Duran està a l’espera de prendre declaració a la comissaria dels Mossos d’Igualada.

El cas

El 17 d’abril del 2013 al voltant de 200 estudiants de la UAB es van tancar al Rectorat per demanar que s’apliquessin unes mocions aprovades pel Claustre de la Comunitat Universitària. Aquestes mocions demanaven que la UAB desobeís la pujada de taxes del 66% i que s’establissin títols especial de transport públic pels estudiants de l’Autònoma (T-UAB), entre d’altres.

Després d’un mes d’ocupació, van arribar les denúncies i les posteriors imputacions per part de la mateixa Universitat Autònoma de Barcelona a 25 estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis i un professor. La Fiscalía demana penes d’entre 11 i 14 anys de presó i una indemnització de 384.838 euros.

Concentració de suport a Carles Duran

Després de saber-se la notícia la CUP Igualada ha convocat una concentració de suport a Carles Duran davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la mateixa ciutat.

Desenes de persones s’han concentrat davant de la comissaria dels Mossos a Igualada. Foto: Albert Mateu.

Fotos: David Valls