Detenen un home amb finca a Hostalets de Pierola per tràfic de tortugues

143

La Guàrdia Civil ha detingut un home que tenia una finca a Hostalets de Pierola per tràfic il·legal de tortugues. El detingut a l’Anoia es suma a dues altres detencions realitzades a Mallorca i que també formaven part d’aquesta xarxa a la qual s’han incautat 1.100 exemplars de tortugues de 62 espècies diferents i 750 ous.

El detingut a Catalunya, era un home responsable d’una botiga de fauna exòtica de l’Hospitalet de Llobregat que col·laborava a “blanquejar” totes les espècies que es criaven a Mallorca. En definitiva, el seu negoci de l’Hospitalet servia per comercialitzar a gran escala i fer les trameses, tot i que finalment les espècies que enviava als clients no eren les que declarava. A l’home, se l’ha detingut després d’una llarga investigació i quan ja s’havien detingut dues persones més a Mallorca.

L’operació “Coahuila” es va iniciar ja fa més d’un any, al febrer de l’any passat, quan agents de la Guàrdia Civil de l’Aeroport de Son Sant Joan de les Illes Balears va detectar l’enviament de diversos exemplars de tortugues Coahuila, una espècie que està sota la protecció del Conveni sobre Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades.

Després de comprovar que els exemplars no es corresponien amb els declarats ni anaven acompanyats de la documentació necessària, es van confiscar i després d’una llarga investigació es va descobrir que hi havia un viver molt més gran de l’esperat en una finca a Llucmajor, Mallorca. Segons la Guàrdia Civil, hi havia una voluntat de criança a “nivell industrial” d’aquestes tortugues, algunes d’elles d’espècies en perill d’extinció.