Desconvocada la vaga de recollida d'escombraries a Igualada

68

fcc igualadaFinalment, no hi haurà aturada en el servei de la neteja a Igualada. Dijous al vespre, direcció i representants dels treballadors arribaven a un principi d’acord que va ser ratificat divendres al migdia en assemblea. L’Ajuntament d’Igualada va rebre al final la notificació de la direcció general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat de Catalunya, on es comunica la desconvocatòria de vaga indefinida del servei de recollida d’escombraries i neteja viària, prevista a partir del proper 22 de desembre, un cop el comitè d’empresa ha donat “per vàlids els acords assolits amb la direcció de l’empresa”.

Els treballadors han acceptat la proposta que ha fet la direcció de la Societat Municipal Mediambiental d’Igualada S.L., amb majoria de Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) i en un 34% propietat de l’Ajuntament d’Igualada. L’acord preveu una pujada salarial del 0,5% i reobrir les negociacions pel conveni col·lectiu per l’any vinent. L’empresa també s’ha compromès a convertir els contractes de relleu a indefinits quan els treballadors ja en situació de prejubilats passin a la jubilació definitiva.

Per la seva banda, l’Ajuntament estudiarà “la qualitat i eficàcia” del servei que desenvolupa FCC i, si cal, es contractarà nou personal. L’amenaça anunciada dimecres per l’alcalde Marc Castells, d’intervenir si calia parcial o totalment l’empresa, doncs, ha durat un parell de dies.