Derrota de l’IHC a les Comes en l’inici de la segona volta a l’OK Lliga
D

17 de gener de 2018

La segona part va condemnar al conjunt igualadí, que va perdre per 1-3 davant el Girona, que va anotar els tres gols a la segona meitat. L’Igualada va competir i probablement es va merèixer molt més que una derrota, però un immens Jaume Llaverola, igualadí i ex porter de l’Igualada, va frustrar gairebé totes les ocasions dels arlequinats i va donar-li els tres punts a l’equip gironí.

Els primers minuts van ser intensos, amb un Girona que va deixar clar que els xuts exteriors i les jugades individuals de Raul Pelicano serien la seva millor arma per jugar el matx. L’Igualada, una mica fred al principi, va recuperar el seu joc de manera progressiva en diversos trams del partit. Al conjunt arlequinat se li van veure grans combinacions entre jugadors, totes perilloses, però com es va convertir en un habitual en tot el partit, Jaume Llaverola evitava el gol.

Al minut 12, Met Molas va desviar una pilota penjada a l’àrea per batre a Llaverola. L’1-0 va canviar força la perspectiva del partit per l’Igualada, que va trobar la recompensa a totes les oportunitats que havia tingut. Tot i la lleugera superioritat de l’Igualada, el Girona no va abaixar els braços i més d’un dels seus tirs exteriors va obligar a intervenir a Elagi Deitg.

L’Igualada però, va saber aguantar el tram del partit de després del gol i de cara als minuts finals de la primera meitat va tornar a dominar i va estar més a prop del segon gol que no pas el Girona del primer, però altra vegada, el porter dels gironins, va ser clau perquè el resultat al descans fos de 1 a 0.

A la represa, el Girona va trobar porteria de seguida, al minut 27. David Gelmà va aprofitar un error de l’Igualada i no va perdonar amb un xut potent i ajustat per sobre del casc d’Elagi. L’empat va minvar els ànims dels arlequinats que tot i que van competir i van disposar de les seves ocasions, no es van acabar de trobar tan còmodes com a la primera part.

A més, l’Igualada va notar, cada vegada més, el desgast físic, ja que havia jugat partit dissabte. Tot i això, la segona meitat va ser igualada i més plàcida fins a falta de deu minuts pel final, quan el partit es va trencar, el ritme es va intensificar i el gol que podia decantar la balança podia arribar en qualsevol moment i per qualsevol equip.

A falta de tres minuts pel final, va ser Marc Palau, amb un xut llunyà, qui va posar per davant al marcador al Girona per primera vegada en tot el partit. Els jugadors arlequinats es van queixar amb insistència d’una falta dels visitants prèvia a la jugada del gol, però la parella arbitral va donar el gol per vàlid.

A l’últim minut, l’Igualada va treure el cinquè jugador a pista i va disposar d’alguna ocasió de gol. En l’última del partit, David Gelmà va aprofitar un error en una passada dels arlequinats i completament sol i a porteria buida va fer l’1 a 3 definitiu. Amb aquest resultat, el Girona avança fins al cinquè lloc a la classificació, fins ara de l’Igualada, que baixa a la sisena posició.

L’entrenador de l’Igualada, Ferran López, va considerar que “la primera part ha estat nostra. Amb l’empat, ens ha costat més i hem deixat de treballar alguns aspectes. La lectura que en faig és que em treballat bé fins quan hem pogut”, concloïa.

Sense temps per descansar ni gairebé entrenar, l’Igualada ja pensa en el seu proper compromís d’aquest dissabte a la pista del CP Vic (20h).

IHC 1 (1/0) Elagi, Molas (1), Bars, Vives i Plau, equip inicial. Tety, Miquel i Méndez. Prat i Del Valle.

Girona 3 (0/3) Llaverola, Pelicano, Palazon, Gelmà (2), Garcia, equip inicial. Oriol, Palau (1) i Borja.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?