Derrota de l’IHC a la pista del Liceo
D

17 de novembre de 2013

ihc4_liceo6 (3) IHC Blocat.- El MONBUS IHC ha estat bipolar a Riazor. A la primera part, espesssos. A la segona, sòlids i amb caràcter. A la primera part, 5 a 1. A la segona, 1 a 1. Així, amb aquesta diferència, s’explica el partit contra els actuals campions. Malgrat la derrota, el partit de Riazor fa crèixer l’equip, reforçat en el seu camí per la bona imatge de la segona meitat. Els arlequinats han tornat a patir desconnexions en el tram inicial, com ja va passar contra el Reus i el FCB. Després, quan l’equip s’ha endollat, ha jugat a bon nivell davant un gran equip però ja no hi ha estat a temps per intentar la remuntada. El 5 a 1 ja era un esvoranc massa gran i més quan ha tornat a faltar encert de cara a porta en un segon temps amb moltes contres. El Liceo ha estat molt més afinat (i sort de l’extraordinària segona part de l’Elagi) i per això s’ha emportat els 3 punts. Curiosament la primera oportunitat ha estat igualadina. Vives ha disposat d’ una FD per blava a l’Eduard Lamas però l’intent no ha reexit i no ha pogut sorprendre al seu amic Malian.  En canvi el Liceo no ha perdonat a pilota aturada. El primer gol corunyès ha arribat precisament des del punt de penal (Toni Pérez). Era el minut 6 i mig. 33 segons després López ha acabat amb un remat de cullera una contra per obrir escletxa pels herculins. El mateix López ha fet el 3 a 0 amb un servei de falta arran de pista. Al minut 14 Ton Baliu ha espurnejat l’esperança arlequinada amb una cullera formidable. L’espit ha durat 3 minuts i s’ha trencat amb un plus de mala sort. Ordóñez ha fet el 4 a 1 amb un xut exterior aprofitant que a Met Molas se li ha trencat l’estic. El càstig s’ha completat amb un 1×1 de l’Eduard Lamas  que ha fet pujar el 5 a 1 al marcador. El resultat podria haver estat pitjor perquè l’Elagi s’ha vist obligat a multiplicar-se amb dos llançaments de penal. Tècnics i jugadors han aprofitat intensament el període de descans. Perque l’Igualada que s’ha vist a la segona meitat no ha tingut res a veure amb el de la primera. D’entrada Jassel ha tingut l’oportunitat de marcar amb una FD. També ho han pogut fer els locals amb dues FD de Josep Lamas (per blava directa al Sergi Pla) i de Toni Pérez que ha neutralitzat un Elagi agegantinitzat, absolutament crescut,  capaç de sobreposar-se a la mala primera meitat de l’equip. El marcador no s’ha mogut durant 21 minuts, fins que l’argentí Ordóñez ha fet el 6 a 1 amb una entrada a l’àrea des del vèrtex. El MONBUS que havia disposat de diverses accions clares per marcar durant tot el segon temps ho ha aconseguit menys d’un minut després quan David Carles ha tirat amb seguretat i sang freda una FD que ha superat Malian (jugada que correspon a la foto que encapçala aquesta crònica). És el primer gol del David a l’Ok Lliga i curiosament arriba a La Corunya que és la ciutat on va néixer, quan el seu pare, Joan Carles jugava al Liceo. Amb el regust amarg de la derrota els arlequinats han de desfer ara el camí d’anada i empassar-se els 1016 quilòmetres que els separen d’Igualada. Però ni el resultat ni el viatge han minvat la fe i el compromís dels jugadors que des de dins de l’autobús en ruta s’han conjurat per plantar cara, sense defallir,  a un altre “equip-Tourmalet”, el Vendrell, altre cop en dimarts a les Comes. I és que més enllà del resultat la segona part reforça de manera exponencial l’equip i el seu joc. LICEO 6 (5/1) Malian, E.Lamas (1), J.Lamas, J.Bargalló i Pérez (1), equip inicial. López (2) i Ordóñez (2). MONBUS IHC 2 (1/1) Elagi, Ton Baliu (1), Met Molas, Sergi Pla, Oriol Vives, equip inicial. Jassel Oller, Joan Muntané, David Carles (1). Pep Vilaseca, Àlex Ferrer. GOLS: 1-0 Pérez penal (m 6.22), 2-0 López  (m 7.49), 3-0 López (m 9.23), 3-1 Ton Baliu (m 13.41), 4-1 Ordóñez (m 16.39), 5-1 E.Lamas (m 21). SEGONA PART. 6-1 Ordóñez (m 21), 6-2 D.Carles FD (m 22). http://ihc.blog.cat/