Demanen 8 anys de presó a Teo Romero pel cas del Fons Català de Cooperació

763

L’acusació particular del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) demana 8 anys de presó i inhabilitació de càrrec públic per a l’alcalde de Santa Margarida de Montbui i expresident d’aquest ens quan era diputat de l’àrea econòmica de la Diputació de Barcelona, Teo Romero. Segons que va avançar dilluns el diari “El País”, l’Audiència de Barcelona fixarà properament vista oral pel “Cas FCCD”, segons el qual Romero va gastar-se presumptament 57.000 euros de les arques públiques de manera fraudulenta.

Romero va presentar un últim recurs per evitar que continués el procediment, però l’Audiència de Barcelona l’ha denegat. Si bé el FCCD demana una pena de presó per apropiació indeguda, la defensa de l’expresident d’aquest organisme probablement en demanarà l’absolució. Cal veure què demanarà el Ministeri Fiscal.

L’acusació particular entén que Teo Romero, des de 2007 i fins 2010, va realitzar fins a 25 viatges per a tot el món durant els quals s’haurien efectuat visites turístiques i despeses que no tenien res a veure amb l’objectiu final del viatge, amb càrrec als diners públics. Segons l’acusació, s’hi trobarien reserves d’hotel de més dies dels previstos, viatges amb avió a zones turístiques dels països que visitava, i fins i tot consumicions en locals d’oci.

Teo Romero sempre ha indicat que l’acusació respon a una campanya de difamació contra ell per part d’un membre del personal del FCCD, i ha insinuat en més d’una ocasió que darrere d’aquesta operació hi hauria interessos polítics.