Demà es presenta a Calaf l’estudi per convertir la carretera de Manresa en passeig

100

El proper dimarts 4 d’abril tindrà lloc, a la Sala Felip a les 19.00 hores, la presentació del projecte per convertir la carretera de Manresa, la N-141b, en passeig al seu pas pel nucli urbà de Calaf. L’estudi l’impulsa la Diputació de Barcelona i és per aquest motiu que l’acte anirà a càrrec de Jordi Fàbrega, diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona.

El projecte preveu la transformació de la travessera en un passeig continu per als vianants amb arbrat, voreres amples i contínues. El tram serà ombrejat, accessible, permeable, segur, ben il·luminat i atractiu. El futur traçat del passeig es projecta afavorint al màxim els espais per a vianants i per als ciclistes.

Actualment, la travessera, situada al sud del municipi, té una secció típica de carretera amb dos carrils de doble sentit de circulació, amb una amplada de calçada que va variant segons el tram i que, en els trams de gran amplada, afavoreix l’excés de velocitat. Pràcticament, en tot el tram urbà de la travessera hi ha voreres en els dos marges de la carretera que compleixen amb els criteris d’accessibilitat.