La delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, visita Cabrera d’Anoia, la Torre de Claramunt i Carme

62
La delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha visitat aquest dilluns els municipis de Cabrera d’Anoia, la Torre de Claramunt i Carme, a la comarca de l’Anoia. En totes tres poblacions la delegada s’ha reunit amb els alcaldes respectius i ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.
 A Cabrera d’Anoia s’ha reunit amb l’alcalde, Salustià Monteagudo, a qui acompanyaven el primer tinent d’alcalde, Daniel Zorrilla, i altres representants de l’equip de govern. La reunió tenia un precedent força immediat en la que ja van mantenir Laura Vilagrà i Salustià Monteagudo, el 7 de juny passat, quan aquest va ser a la seu de la Delegació del Govern al Palau Firal de Manresa.  L’alcalde li ha traslladat a la delegada diverses qüestions relacionades amb la realitat social del municipi, i més concretament amb l’ocupació. També amb el projecte de promoció turística de les Valls d’Anoia. Així mateix, li ha fet arribar la voluntat de l’Ajuntament de poder fer millores en diferents equipaments com l’escola, els camins o el transport públic, així com la necessitat d’equipaments esportius. Finalment han tractat aspectes relacionats amb les telecomunicacions i amb el sanejament.
A la Torre de Claramunt la reunió ha estat amb l’alcalde del municipi, Jaume Riba. En la reunió que han mantingut la delegada i l’alcalde, aquest li ha explicat a Vilagrà diverses qüestions relacionades amb els projectes que té el consistori entre mans, com els relacionats amb les infrastructures viàries, els equipaments educatius i esportius, l’ocupació i l’habitatge.
 Finalment, a Carme, Laura Vilagrà ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcaldessa, Ildefonsa Tarrida, a qui acompanyaven el tinent d’alcalde Joan Hernán i el regidor Marc Sànchez. Se li ha fet arribar una demanda relacionada amb els equipaments educatius, i la delegada s’ha compromès a parlar del tema amb els serveis territorials del Departament d’Ensenyament a la Catalunya Central. Així mateix, l’equip de govern de Carme li ha explicat a Vilagrà la rehabilitació que s’ha pogut fer al casc antic i a l’equipament de l’Escorxador, que s’ha convertit en un centre d’interpretació, gràcies a respectives subvencions del FEDER i el PUOSC. Finalment han tractat aspectes relacionats amb la serra de Carme i Orpí.
Les reunions de la delegada del Govern amb els alcaldes de Cabrera d’Anoia, la Torre de Claramunt i Carme formen part del cicle de visites que fa Laura Vilagrà des del principi de legislatura per conèixer de primera mà el projectes i inquietuds dels municipis de la Catalunya Central i poder-los traslladar després als respectius departaments de la Generalitat.