Una delegació montbuienca va a Iznájar per celebrar els 20 anys d’agermanament

28

Aquest proper cap de setmana, en el marc de les festes patronals d’Iznájar (Còrdova) es durà a terme un acte oficial de commemoració del 20è aniversari de l’agermanament entre els municipis de Montbui i Iznájar. Per commemorar aquesta activitat i per poder participar a les activitats festives que s’organitzen al poble germà, l’ajuntament de Montbui ha organitzat un autocar per a totes aquelles persones que vulguin desplaçar-se a Iznájar i celebrar aquesta efemèride. L’autocar, d’una cinquantena de places, sortirà aquest dijous a les set del matí des de la Rotonda del Bou i està previst que la sortida del viatge de tornada es faci el proper dilluns 11 de Setembre, a partir de les tres de la tarda. L’arribada està prevista per la matinada de dilluns a dimarts que ve.

Els veïns i veïnes de Montbui que es desplacin a Iznájar podran assistir demà mateix al pregó d’inici de festes, a l’estrena del recinte firal i a l’ampli ventall de propostes culturals, festives i religioses que ompliran de festa i tradició el municipi germà durant els propers dies. No hi faltarà l’acte oficial de commemoració de l’agermanament, que es durà a terme el proper dilluns 11 de Setembre, a partir de les 12 del migdia, a la Sala d’Actes de la “Casa Ciudadana” d’Iznájar. Cal destacar que el passat mes de maig, durant la Fira de la Multicultura, es va celebrar el 20è aniversari de l’agermanament, a Montbui, amb la presència dels alcaldes, regidors i una delegació cultural tant d’Iznájar com d’Alcaudete. Ara es realitzarà aquesta commemoració a terres andaluses, en diferents activitats protocol·làries on està confirmada la presència de l’Alcalde Teo Romero, la Tinent d’Alcalde d’Administració, Economia i Participació Elisabet Tamargo i la regidora de Cultura Montserrat Carricondo.

Precisament l’Alcalde Teo Romero remarca els lligams “de sang” que hi ha amb els municipis agermanats. Com explica el batlle montbuienc, “volem destacar la importància de mantenir uns vincles que perduren perquè estan basats en les persones. Els agermanaments que hem fet responien a una realitat que els nostres veïns i veïnes han continuat potenciant. Per tot plegat, 20 anys després, aquests agermanaments estan ben vius”.

Missa en honor a la Verge de la Pietat d’Iznájar a Montbui

Com ja és costum, dissabte passat a la tarda la parròquia de Sant Maure va acollir un ofici solemne commemorant la celebració de la Verge de la Pietat, patrona d’Iznájar. Aquesta cerimònia va comptar amb la col·laboració de la “Hermandad Virgen de la Piedad”.

I el 16 de setembre, commemoració del 20è aniversari de l’agermanament, a Alcaudete

El dia 16 de setembre, a Alcaudete, en el marc commemoració de la Fira i Festes d’aquest municipi de Jaén, tindrà lloc un acte de confraternització i commemoració del 20è aniversari de l’Agermanament amb Montbui, i també es retrà homenatge a la resta de municipis catalans germans d’Alcaudete, com són els municipis osonencs de Manlleu, Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà.