Decidim Igualada exigeix “més accions i menys postureig” contra la violència de gènere

32
En el marc de l’aprovació de la declaració institucional del 8 de març, Decidim Igualada creuen que “s’ha demostrat que no hi ha prou amb paraules, sinó que la violència de gènere requereix fets i d’anar més enllà del que les institucions han fet fins avui”.

El portaveu de la plataforma ciutadana, Dario Castañé, ha afirmat que “és innegable que cal commemorar el 8 de març” però “no hi ha prou amb aprovar declaracions”. Han exigit que l’Ajuntament es comprometi públicament amb els acords de la moció presentada per la Plataforma Feminista de L’Anoia, aprovada en el ple de novembre de l’any passat.

Decidim assegura que “entre els diferents compromisos que l’Ajuntament ha d’adquirir es troben el de personar-se com acusació popular en casos de violència masclista, elaborar i implementar un protocol municipal contra les agressions sexistes i lgtbifòbiques en les festes i espais d’oci i incrementar les partides pressupostàries específiques de gènere”.

La confluència ha remarcat que “el feminisme és transversal i que s’ha d’aplicar en totes les iniciatives polítiques, com el POUM”. Així mateix, ha reiterat el seu compromís amb la lluita contra la xacra del masclisme afirmant que “sense feminisme no hi ha democràcia, i només amb paraules no es guanyarà la lluita”.