Decidim debat avui el problema de l’habitatge de lloguer a Igualada
D

16 de febrer de 2018

A Igualada hi ha més de 3.500 habitatges buits. Un 8% dels existents aproximadament, amb un preu mitjà de lloguer de 368,47 € al mes. Són dades del 2016, les últimes de què disposa Decidim Igualada, però suficients per apropar-se a la discrepància entre els ingressos de moltes famílies i el cost que suposa la llar. Un problema que la plataforma de confluència ciutadana d’esquerres considera dels més greus a la ciutat i que porta a debat amb l’economista Carme Trilla, presidenta d’Hàbitat3, i Sostre Cívic.

L’acte es titula L’habitatge, un dret com una casa. Tindrà lloc el proper divendres 16 de febrer a les 19.30 a l’Espai Cívic Centre amb la participació de Carme Trilla, economista, presidenta de la Fundació Hàbitat3, ex-directora general i ex-secretària d’Habitatge de la Generalitat i col·laboradora de Càritas en temes d’habitatge social i d’inclusió, i Helena Trias, membre de la cooperativa Sostre Cívic.

HÀBITAT3 és una fundació impulsada, l’any 2014, per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, amb l’objectiu de donar una resposta col·lectiva i conjunta del Tercer Sector Social a les gravíssimes necessitats existents en l’àmbit de l’habitatge al nostre país entre els col·lectius de persones amb dificultats greus d’habitatge.

Funciona com una eina de gestió d’habitatges socials de lloguer posada a disposició dels projectes d’inclusió social que requereixen d’habitatge i de les Administracions Públiques per atendre demandes d’habitatge que desborden els parcs públics actuals.

La seva presidenta, Carme Trilla, en una entrevista publicada en l’últim número de la revista Lluita Obrera, de CCOO, alerta que “el gran problema del segle XXI és la discrepància entre els ingressos de les famílies i el cost de l’habitatge”. Trilla defensa aquí que la solució passa per polítiques d’habitatge que fomentin el lloguer social, i en aquest sentit que els ajuntaments poden fer molt si tenen la voluntat de fer-ho, és clar.

Per la seva banda, Sostre Cívic és una cooperativa que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge, a través de la divulgació, l’assessorament, la cerca de finançament, promoció i gestió d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús. Sostre Cívic treballa per dur a terme projectes d’habitatge amb un model més just i accessible d’accés i tinença, sense ànim de lucre, no especulatiu i transformador, alhora que per una forma de convivència més solidària, d’acord amb els valors de l’economia social: la igualtat, la solidaritat, l’equitat, la democràcia i l’autoorganització. També donen resposta a demandes de col·laboració, especialment d’ajuntaments, amb qui es mostra oberta per arribar a acords.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta