Darreres participacions de la temporada de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

28

Aquest passat cap de setmana llarg l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada va realitzar les dues darreres participacions de la temporada.

Diumenge 30 d’abril el Gremi es dirigí a Anglesola, una de les darreres poblacions que sempre per aquestes dates celebra els seus Tres Tombs. S’hi va participar amb el carro de trabuc i l’imponent carro de la palla estirat per cinc cavalls, a més de quatre carruatges particulars.

Dilluns 1 de maig, el Gremi va participar a la XX Trobada Nacional dels Tres Tombs, que enguany tingué lloc a la població de l’Ampolla, tancant així, el calendari festiu de la celebració dels Tres Tombs a Catalunya. La cita va reunir més d’una cinquantena de colles provinents d’arreu del país amb els seus estàndards, 60 carros, 500 traginers i gairebé 200 animals, i es convertí, un cop més, en un bon homenatge als homes de la tralla, a l’ofici de traginer i als animals, que en una altra època eren el principal mitjà de transport.

El seguici, que va recórrer els principals carrer de la ciutat i va resseguir també bona part del seu passeig marítim, va mostrar al nombrós volum d’espectadors carros de pagès, carros de trabuc, carros de bombers, carros fúnebres, carros amb diverses càrregues (verdura, sacs, ceps, palla, llenya, portadores…), i també carros de bocoi, amb un dels quals el Gremi va participar a la celebració juntament amb la seva bandera gran.

La jornada finalitzà amb un dinar de germanor que va aplegar a tots els participants, els quals van acomiadar amb èxit la cloenda del calendari traginer.