Darreres actuacions de la Coral de Santa Maria d’Igualada

65

CLOENDA DE LES FESTES DEL SANT CRIST

La Coral de Santa Maria d’Igualada solemnitzà el dissabte dia 22 d’abril la cloenda de les festes del sant Crist d’Igualada, intervenint en els cants de la missa vespertina que se celebrà a la basílica, sota la direcció de Coni Torrents i amb l’acompanyament a l’orgue de Maite Torrents.

Aquesta Eucaristia fou presidida per Mn. Eduard Flores acompanyat del diaca Mn. Pere Roig. Durant l’aspersió s’interpretà en caràcter de reestrena, el «Kyrie» de la missa “In honorem sancti Hieronymi” de Maria del Rio, de la que també es va cantar a la comunió el motet polifànic «Vòs i jo».

En acabar es retornà processionalment la Imatge del santcrist al seu altar propi, desprès de que durant tota la quaresma hagués presidit en la fornícula de l’altar major els actes de les festes. En aquest seguici la Coral oferí els “Goigs al sant Crist d’Igualada” de Lluis Millet.

CONCERT AL CENTRE DE DIA MONTSERRAT

En la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, dijous passat dia 27, a primera hora de la tarda, la Coral visità el Centre de Dia del Consorci Socio-sanitari d’Igualada, en la jornada de la seva festa patronal. Dirigits per Coni Torrents i amb Maite Torrents al piano, oferiren un concert de deu cançons molt variades, que feren les delícies dels acollits. Especialment molt ben acollida ho fou «La Marieta de l’ull viu», que fou corejada pels assistents. També hem de remarcar «El canó de Palamós» i «Pots somiar una mica en mi?». que es va dedicar a la cantaire Tofi Calvache felicitant-la pel naixement del seu nét. Desprès de la sardana «La puntaire» que tancà el repertori, tots plegats varem corejar el «Virolai».

FESTA PATRONAL DE L’ESGLÉSIA DE MONTSERRAT

El vespre del dissabte dia 29 la parròquia del Barri de Montserrat commemorà la festa patronal i com es tradicional el fidels i l’Associació de Veïns va fer ofrena d’un gran quantitat de roses que convertiren l’acollidora església en un flairós jardí.

La Coral de Santa Maria que des de fa vint-i-quatre anys participa en aquesta festa, convidada pel rector Mn. Josep Sabaté, tingué cura com es tradicional dels cants de la missa i d’oferir en acabar un petit concert.