La CUP, sobre l’Igualada School of Peace: “Estem altre cop davant un tracte de favor com ho va ser Tickdi”
L

26 d'abril de 2018

Una setmana després que la formació de la CUP Igualada publiqués la notícia sobre la gestió i els resultats de l’Igualada School of Peace i de la rèplica de la directora dels cursos, Èlia Sussana, els cupaires han tornat a la càrrega després del ple de l’Ajuntament d’Igualada celebrat aquest dimarts al vespre.

Sobre la rèplica publicada als mitjans locals per la senyora Susanna apunten que “tota la justificació sobre la seva trajectòria ens és sobrera, ja que és absolutament fals que a la nostra nota de premsa s’hi pugui trobar l’apel·latiu de “suposada experta” del que ella desprèn tot el seu argumentari. Altra cosa és que la senyora Susanna prefereixi desviar el debat plantejat sobre la gestió i resultats del curs en una discussió sobre quins països ha visitat”.

La CUP creu que amb les paraules de Susanna el que fa és corroborar la seva afirmació sobre que no hi va haver cap inscrit ja que a la rèplica “només ens informa que “cinc igualadins van participar el primer any a la majoria de les classes” i que “hi van participar com a oients de sessions concretes persones que es desplaçaven de Barcelona”, i que a més, “no justifica per quin motiu no es va dur a terme registre d’inscrits, fossin aquests de pagament o no”.

Sobre la rèplica de la senyora Chacón als mitjans locals i al ple del dia 24 d’abril en què afirmava que el curs responia a una aposta per “la diversificació de l’oferta universitària, que passa per oferir també estudis vinculats a l’humanisme i a les ciències socials”, als cupaires els continua sorprenent “que aquest sobtat interès hagi coincidit en el temps amb la proposta feta per la senyora Susanna. Nosaltres ens reafirmem en que aquesta no és més que una excusa per justificar el vestit a mida que se li fa a la filla d’un exalcalde convergent”.

Davant el fet que la contractació s’efectués després que Susanna s’adrecés al govern amb la proposta, la CUP es pregunta: “a qui si no a algú amb contactes al govern se li acudiria proposar un curs d’estiu per valor de 76.000€ sense cap anunci o convocatòria prèvia? A quants ens rebria el govern? Quants igualadins que es dediquen a la recerca acadèmica podrien muntar un curs de primera línia amb aquest pressupost i amb 3.000 euros per ponent? Ens resulta absolutament vergonyant que el govern encara defensi aquest tipus de pràctiques de flagrant favoritisme cap “els seus””.

La formació local també considera que “el fet que la senyora Chacón apunti ara a que l’objectiu del curs és a 3 anys. Altre cop, una mentida mai dita abans de la celebració del curs. Entenem que es tracta d’un canvi de discurs davant l’evident fracàs de l’aposta: haver-se gastat 30.000 euros públics en ponents que van ser escoltats per 5 persones com a màxim, dins un projecte que haurà malbaratat 76.000 euros públics per uns resultats inexistents, exactament igual que va fer amb l’aplicació Tickdi”.

La CUP no comparteix el model de l’Igualada Shcool of Peace

També afegeixen que no comparteixen el model pel que s’ha apostat, i que en canvi la Universitat d’Estiu que tenia la ciutat fins el 2015 “era un model gestionat sense ànim de lucre, amb ponents també professionals, però molt més arrelat al territori i amb un impacte social i cultural molt més elevat,tot i que la quantitat de recursos públics destinats fos infinitament inferior. No eren estudis superiors, ja ho sabem. Però era i feia ciutat”.

Tampoc comparteixen “la manera com s’ha gestat el curs d’Estudis de la Pau a la ciutat, ni compartim que es prioritzi una despesa tan important davant d’altres i, a més, quan aquesta va enfocada quasi exclusivament a un públic especialitzat i, per tant, exclusiu. Un públic que ha respost amb un NO rotund en aquesta primera edició i que s’ha intentat maquillar obrint les portes a la resta de la ciutadania a últim moment. Un curs que neix d’esquenes a la ciutat i al seu teixit associatiu, cultural i de l’àmbit de la cooperació, que menysté i ignora les iniciatives que fa anys ja es treballen a la ciutat en aquest àmbit, i que ha pretès saltar des del més alt del trampolins sense que a la piscina hi hagués aigua”.

La CUP demana “que no sigui l’Ajuntament qui continuï omplint la piscina d’aigua amb diners de tots, i que es replantegi la iniciativa si no se’n veu viable el seu retorn econòmic. Que si projectes com aquests els hem de pagar a fons perdut amb diners de tots, siguin iniciatives que, com la citada Universitat d’Estiu, reverteixin també en tots. I si el que es vol és seguir amb la dèria de posar Igualada al mapa en un àmbit tan específic, que sigui una aposta que s’autofinancii”.

Des de la CUP entenen que “estem altre cop davant un tracte de favor com ho va ser el de la contractació de Tickdi. Dos vestits a mida que hauran costat 150.000€ a la butxaca dels igualadins sense que s’assoleixi ni un sol dels objectius esgrimits com a excusa per al seu nepotisme. Dues pràctiques de favoritisme que ens avergonyeixen com a igualadins i que ens indignen com a formació política present al ple municipal. Prou impunitat”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta