La cultura vegana es fa lloc a Igualada amb la primera edició del festival NaturVeg

120

L’any 2016 el ple de l’Ajuntament d’Igualada aprovava una moció i es declarava ciutat amiga de la cultura vegana, assumint així la voluntat de promocionar i potenciar la cultura pro-animalista a la ciutat a través del suport institucional a activitats amb aquesta filosofia. Mesos més tard l’Associació Nou Centre d’Igualada amb la col·laboració de l’Ajuntament igualadí, la Diputació de Barcelona, Fira d’Igualada i el Resturant Cor Verd; promou i organitza la primera edició del festival Naturveg, amb la intenció de que es converteixi en un referent arreu del territori.

 

Així, el dissabte 9 de setembre a l’Avinguda Països Catalans de les Comes i a partir de les 6 de la tarda, es donaran cita més d’una vintena d’establiments i entitats que oferiran els seus productes i serveis a un públic que es preveu divers i familiar.

– A les 18.00, berenar amb tast de productes vegans i pa amb xocolata per la mainada.

– Exposició de pintures d’Assumpta Saumell, Pilar Carballo, Francesc Camps i Núria Riba.

– A l’estand de la papereria l’Avet l’escriptora Natasha Peterson signarà el llibre infantil “Las aventures de los Minifop’s”.

– A l’estand de Dekimba activitat infantil de conta-contes “Que senten els animals?”.

– A les 18:30, Dekimba iniciarà les activitats per a la mainada “Bagul de jocs i “Un jardí per les abelles”, a l’esplanada del festival.

– A les 19:30 la nutricionista Sandra Galvé ens oferirà una mostra de cuina vegana en directe a l’escenari del festival.

– A partir de les 20:30, Diego López, coordinador del voluntariat del santuari “Hogar Animal Sanctuary” (en substitució d’Elena Tova), ens farà una xerrada sobre la seva tasca de recuperació d’animals i la funció social que representa, a l’escenari del festival.

– A partir de les 20:30 músics itinerants animaran l’àrea del festival.

– A les 22:15, la jove cantant igualadina Marina Freixas oferirà un concert de versions a l’escenari del festival.

– A partir de les 23:15 “Sugestion Acoustic” tancarà la jornada amb jazz, bossanova i pop acústic.

L’objectiu del festival doncs és la promoció d’aquesta cultura en auge que aposta des de fa molts anys per l’absolut respecte als animals i és contrària al seu ús i explotació per alimentació directa o derivada, en productes cosmètics, tèxtils o de parament divers, en espectacles d’oci o en tests de laboratori. El festival pretén atansar al públic general aquesta filosofia de vida i trencar tòpics i mites que s’han construït al respecte.