Cultura en Família proposa diumenge conèixer la història de l’església de Sant Jaume Sesoliveres

43

sesoliveres

Sant Jaume Sesoliveres, una església amb història és el títol de la visita familiar gratuïta que proposa el Programa Cultura en Família per celebrar el Dia Internacional dels Museus aquest diumenge, 17 de maig. Més enllà dels actes previstos al Museu de la Pell durant la nit de dissabte, per l’endemà s’ha programat aquest acte destinat a tota la família i que té com a objectiu conèixer un dels edificis més antics que conserva Igualada.
Durant l’activitat es podrà descobrir per què es va construir, per a què ha servit al llarg del temps, etc. Durant una estona els participants faran d’historiadors i, amb l’ajut de documents i fotografies antigues, mapes i alguna maqueta, reconstruiran el passat de Sant Jaume Sesoliveres. La seva existència al llarg dels 800 anys d’història que parla d’Igualada i d’Òdena, de senyors feudals, del romànic, de costums i d’usos peculiars, fins i tot de catàstrofes i d’abandonament. Però també de la recuperació que va significar la seva restauració ara fa prop de 20 anys.
Aquesta activitat s’inclou dins del programa Cultura en Família, el qual ofereix una sèrie d’activitats perquè petits i grans gaudeixin en família de tallers de tota mena, teatre i espectacles musicals, festes populars, visites, contacontes o cinema en català. Propostes, en bona part gratuïtes, organitzades des de l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC), el Museu de la Pell, el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, la Biblioteca Central d’Igualada i la programació estable de teatre de Xarxa Igualada.