Cuida’t: Tendències de maquillatge per a la primavera

31
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Tot i que encara hi ha dies de fred el bon temps està a punt d’arribar i amb la primavera sempre sorgeixen les noves tendències en moda i maquillatge.

A les passarel·les la tendència del no-make up està encara molt present i ens porta uns grans descobriments ja que amb ella aprenem a potenciar la llum dels nostres rostres i a utilitzar els correctors i il·luminadors com mai ho havíem fet abans.

Pell nacrada

Mostrem una pell d’aspecte natural però treballem la il·luminació amb el que vam aconseguir el «glassing». Aquesta tendència es va iniciar a les passarel·les de Corea però s’ha perpetuat a Nova York i Paris.

També ens sorprèn aquesta primavera el nou cat-eye dissenyat per Dior o el nou «strobing» descendent del Contouring amb el qual les famoses van ensenyar a través de les seves xarxes socials l’art de camuflar i perfilar, el nou strobing utilitzat per tots els professionals del maquillatge busca potenciar el rostre d’una forma natural. La seva eina indispensable: L’il·luminador

La tècnica: aplicar-lo sobre el llavi superior, la zona elevada de les temples i en la part superior dels pòmuls, notaràs de seguida l’efecte de llum que t’acompanyarà durant la resta del dia.

Ombres per a una mirada atrevida

Passant ja a la mirada, la primavera ens porta els colors més refrescants als nostres ulls. Les ombres acolorides poden ser en tons pastissos per a la jornada diürna deixant els més forts o brillants per la nit. Un marcat estil futurista s’afegeix als metal·litzats els verds llima, els roses, els blaus o els morats.

Si t’agrada l’efecte Smokey en negre a les parpelles, prova de realitzar-lo amb la gamma dels violetes, el resultat t’agradarà ja que la calidesa dels morats no te la dóna el negre.

Per aconseguir una mirada penetrant amb aquest estil de ombrejat utilitza dos brotxes de maquillatge per aconseguir el millor difuminat. Comença pels tons més foscos i després les clarianes amb una altra brotxa diferent. Per finalitzar de nou utilitza la primera brotxa amb el to fosc per unificar.

Pel que fa al nou cat-eye Dior, en la seva última desfilada d’alta costura a París, ens va donar la pista per donar-li un gir de 180º al qual coneixíem fins ara. Obrint-se a la creativitat en les línies t’aconsellem que no et limitis al negre i que juguis amb nous tons com els turqueses, els grocs o els violetes d’aquesta temporada. Utilitza’ls en funció de la forma dels teus ulls i aconseguiràs un toc juvenil i diferent.

Llavis que no li tenen por al color

Tot i que el vermell no l’ oblidarem, perquè no aprofitar la nova primavera per provar alguna cosa diferent. Aquest 2018 no ho van a abandonar els llavis en tons foscos, juntament amb bons perfiladors que ens ajuden a marcar els límits i creessin més una espècie d’ombrejat molt afavoridor.

Busca amb quin color t’identifiques més de la gamma dels marrons o els magenta, per exemple … amb un acabat mat o metal·litzat, et poden sorprendre.

Sabent que la hidratació és bàsica per lluir uns llavis bonics, durant el dia juga amb una mica de color al costat d’una barra de cacau mat i deixa per a la nit els colors més atrevits que són els que et acabem de comentar.

Així que podríem dir que les ombres de color, els llavis que destaquen, els il·luminadors imprescindibles, ajudaran a que aquesta primavera aconsegueixis uns looks frescos, romàntics i atrevits.

Yvette Pons