Cuida’t: Els aliments que potencien el bronzejat i cuiden la teva pell
C

28 d'agost de 2018

Si ja has pogut gaudir de les teves vacances segur que la teva pell ha agafat, de forma natural, un to més viu i bonic amb el sol i la protecció adequada.

Per tant ara és possible que et vingui de gust que aquest bronzejat perduri i al mateix temps, també et pot interessar conèixer quins aliments hi contribueixen i t’ajuden a protegir la pell quan els ingereixes amb regularitat.

De sobres és conegut el paper de les vitamines, antioxidants i determinades greixos saludables en el manteniment de la salut dèrmica i per això molts cosmètics i filtres solars els inclouen en la seva composició.

Conèixer i saber que la millor manera d’adquirir-los és a través de l’alimentació ens ajudarà a preparar l’exposició solar i mantenir una pell sana durant tota l’estació.

Així que, sent previsors i previsores, l’any que ve començarem a alimentar-nos amb consciència unes setmanes abans de l’estiu, per estimular al nostre organisme la producció de melanina, protegir el col·lagen i frenar els radicals lliures.

En aquest punt et preguntaràs, quins són els millors aliments que ens ajuden a aconseguir aquests resultats?

Són molts els experts que s’han posat d’acord en recomanar una sèrie de nutrients ultra beneficiosos amb la pell i protectors enfront del dany solar, i són aquests:

– Antioxidants: Realitzen aquesta important acció els aliments que contenen la vitamina C, el zinc com oligoelement i la luteïna, un pigment de la família dels carotenoides que protegeix dels radicals lliures. Aquests tres nutrients els podem trobar en múltiples aliments i especialment en les fruites, fruits silvestres i verdures que són de color vermell: a les mores, els gerds, nabius, tomàquets, albergínies, pastanagues, etc … Encara que no siguin vermells també hem de menjar col, bròquil, al valuós alvocat, introduir en la nostra alimentació diària dels cítrics com la taronja, l’aranja, la llimona, la llima, sense oblidar els espinacs i la ceba.

– Vitamina B i E: La podem trobar en els cereals integrals i els seus derivats, ens ajudarà a mantenir el col·lagen actiu i, per tant, l’elasticitat a la pell. També està present en els llegums, peixos com les sardines, el salmó, la fruita seca, etc.

– Betacoarotens: Aquest factor és una provitamina que el fetge s’encarrega de transformar en vitamina A recomanable per a la pell i la visió. Així mateix el betacarotè afavoreix la producció natural de melanina la qual accelera i protegeix el bronzejat. L’aliment més conegut i amb major contingut en betacarotens és la pastanaga però també hi ha el mango, el meló, els albercocs, el bròquil, la col, etc…

– Àcids grassos: tenen un important paper en aconseguir que el bronzejat perduri més temps. Els podem trobar en l’oli d’oliva, preferiblement premsat en fred, el peix blau i en els fruits secs.

També és molt recomanable, per tenir consciència del dany solar, tenir precaucions de sobres conegudes però sobre les quals és molt important insistir.

Per evitar la deshidratació és imprescindible beure aigua en la quantitat suficient perquè el nostre organisme i la nostra pell estiguin correctament hidratats. Beure a petits glops, sovint i fins i tot si no es té set.

Utilitzar un filtre solar adequat aplicant abans de l’exposició solar, així com evitar les hores de més dany solar entre les 12 i les 5 de la tarda.

Gaudir del sol i dels seus beneficis sent conscients també dels límits del nostre cos, és potser la clau per passar un bon estiu aconseguint un bonic bronzejat.

A Igualada, a l’Institut d’Estètica Yvette Pons, et podem aconsellar, de manera que si estàs interessada tan sols t’has de posar en contacte amb nosaltres a través de les nostres xarxes socials, del formulari de la nostra web o trucant-nos al: 93 804 62 02

Institut Yvette Pons

Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?