Es crea l’associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Òdena

81

proteccio-civil-crea-odena-veuanoiaL’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Òdena ja és una realitat després que un grup de persones del municipi juntament amb l’Ajuntament hagin impulsat la seva creació. El consistori va aprovar el passat 2 de novembre en el ple municipal el reconeixement d’aquesta associació i el passat 1 de desembre es va signar un conveni amb la finalitat de regular la vinculació entre l’associació i el consistori.

Les funcions de l’associació són la realització d’activitats per a la protecció de les persones i bens en actes i iniciatives ciutadanes habituals, i també en situacions d’emergències. Per la seva part, l’ajuntament sense perjudici del regim econòmic general de l’associació, col·laborarà amb l’entitat en la mesura del que li sigui possible – d’acord amb el que anyalment es fixi en els pressupostos municipals de referència. Així mateix l’Ajuntament es farà càrrec del cost de l’assegurança de responsabilitat civil i d’accidents dels membres de l’associació i col·laborarà en la formació del voluntariat. L’associació a més de prestar els seus serveis en situacions de risc o emergència col·laborarà en activitats de caràcter social, esportives, culturals, cíviques del municipi, si així li és sol·licitat des de l’ajuntament.

La junta directiva de l’associació està formada per representants del consistori i de voluntaris. Així, el president serà l’alcalde del municipi, càrrec ostentat actualment per Francisco Guisado Santano, el vice-president serà el regidor de Seguretat ciutadana, actualment Valentín Robles Rodríguez i el secretari serà un membre de l’entitat, en aquest cas Carlos Meliz Bernal i els vocals membres voluntaris associats.

En l’acte de constitució de l’entitat, l’alcalde, Francisco Guisado va mostrar la seva satisfacció i va destacar la necessitat i el paper tan important que pot desenvolupar en situacions d’especial urgència, especialment, en possibles incendis o altres catàstrofes. Guisado va agrair la col·laboració de tots el voluntaris i voluntàries. Per la seva banda, el responsable de l’entitat, Carlos Meliz va cridar a la ciutadania a sumar-se a l’entitat per tal de dotar el municipi d’un gran equip.