Coses – Josep M. Ribaudí

35

Aguanta Luis! Hacemos lo que podemos.
Aquesta deu ser l’única veritat de tot el podrimasser dels casos de corrupció del Partit Popular. Ben cert que van fer el que van poder: van robar, van mentir, van cobrar comissions, van esborrar informació dels ordinadors, van despatxar gent en diferit, això sí, mantenint-los un despatx, secretària, cotxe i xofer; fins i tot van tirar confeti de tan contents que estaven. Ara, amb l’excarceració de Bárcenas -dono per suposat que pagarà la fiança de 200.000€ amb la xavalla que li sobra dels paradisos fiscals- només faltarà que l’extresorer ens faci un Roldán, toqui el dos i costi més de trobar que el Willy del dibuix atapeït.

Barack Obama
Aquest premi nobel de la pau -ho poso en minúscules perquè aquest i el que li van donar al Kissinger són els nobel de la pau més galdosos que hi ha-, s’adonà, tard, que a París hi havien anat una pila de mandataris per manifestar-se contra l’atemptat a Charlie Hebdo i defensar les llibertats. I aleshores va pensar que això de les llibertats és perillós i mai t’has de precipitar, sinó mireu Guantánamo, a poc a poc, poc a poc. I fent dues coses a la vegada (serà una dona?) va dir Shit! i va pensar que havia de fer quelcom. Cridà al Kerry que parla idiomes i li va dir que agafés l’avió i es deixés veure per allà, i el fes quedar bé… o que com a mínim ho fes veure.

I l’altra galta?
Un altre, el Jorge Maria Bergoglio, aquest argentí que ara és el cap de l’església catòlica i per tant Sobirà de la Ciutat Estat del Vaticà, o sigui cap d’estat. Tampoc s’hi va presentar, però en comptes d’intentar arreglar-ho enviant-hi a un subaltern vestit de seda salvatge, ho va espatllar amb aquelles declaracions de “si algú diu una paraula dolenta contra la meva mare es pot esperar un cop de puny, això és normal”.
«En aquell temps Jesús digué als seus deixebles: ja sabeu que es va dir “Ull per ull, dent per dent”. Doncs jo us dic: no us hi torneu contra qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l’altra…» Mateu 5, 38-42, referint-se al Sermó de la Muntanya de Jesús de Nazaret. Això és el que està escrit als Evangelis i ens han dit sempre des de la trona els predicadors catòlics intentant edificar-nos. Doncs ara… ja ho veieu. Potser sí que aquest Papa ha vingut per canviar coses com tornar a la llei del Talió…

Podemos
Extret textual del diari asturià El Comercio.es: “Para mi un asturiano es el que ama a Asturias y quiere hacer una España unida y no separada por las lenguas”. Maria Eugenia Suárez Gutiérrez, secretaria general de Podemos en Gozón, se ha convertido en protagonista este lunes en las redes sociales por un comentario publicado en Facebook. En su post, en el que asegura que “ya tengo bastante con saber algo de inglés o de francés para salir al extranjero” cuestiona que “sabiendo todos castellano, alguno me hable en asturiano y tenga que esforzarme para comprender”. Sus declaraciones no han pasado desapercibidas en las redes sociales. En Twitter, numerosos usuarios asturianos han expresado su malestar con tales afirmaciones. Sus palabras han sido acogidas con especial polémica en Cataluña. En su mensaje, Suárez Gutiérrez se muestra esperanzada porque «los asturianos no sigamos el ejemplo nacionalista» y tacha de «irrespetuosos» a los catalanes. «Me parece de muy mal gusto que esta gente se exprese en su dialecto en televisión y haya que traducir sabiendo español».
Déu n’hi do. Em dona la impressió que Podemos és una barreja de activistes, arribistes, populistes i fins i tot malabaristes. Algú es recorda de Lerroux?
Josep M. Ribaudí – ANC