Consulta els curtmetratges més nominats al III Rewind Festival

27

El jurat del Rewind Festival ja ha seleccionat els curtmetratges nominats a la tercera edició del certamen, que tindrà lloc a Vilanova del Camí del 17 al 26 de març d’aquest any. Els curts nominats els han votat els membres del jurat d’aquesta edició, a partir d’una preselecció de 55 títols.

La producció amb més nominacions és ‘Yerbabuena’, amb un total de sis: a millor curt de la secció oficial, direcció, guió original i fotografia, i doble a millor actriu, per la catalana Ingrid Rúbio i la menorquina Olivia Delcán (‘Vis a vis’). El curt d’Estefanía Cortés explica la història de la Julia (Delcán), una jove introvertida que va a la consulta de la Maia (Rúbio), on li reapareixeran records que semblaven adormits per a sempre.

Amb cinc nominacions, el curt català ‘Marcianos de Marte’, que opta a millor curt de la secció oficial, direcció, guió original, i fotografia, i millor actor, per Miki Esparbé. El director del curt és Fernando Trullols, guanyador del Goya al millor curtmetratge el 2012 per ‘El barco pirata’, que combina la direcció de curtmetratges amb tasques d’ajudant de direcció a més de 40 llargmetratges. ‘Marcianos de Marte’ és una història de “ciència-ficció humanista” que explica com el David va conèixer un marcià quan era petit i ara, 20 anys després, és un adult que no ha aconseguit ser un astronauta ni poder-lo anar a veure a Mart. El repartiment l’encapçalen Miki Esparbé, Núria Gago i Paula del Río, junt a un grup d’infants.

També compta amb cinc nominacions ‘Como yo te amo’, primer curt de Fernando García-Ruiz, que optarà a millor opera prima, direcció, guió original, fotografia i actor, per Aaron Gómez. Aquest curtmetratge d’humor explica com el Dani, un delinqüent de “poca monta” s’enamora de la Patricia, la policia que el deté després d’atracar un comerç. Al repartiment, a banda de Gómez, hi ha Silvia Alonso, Carlos Areces i Luis Zahera (nominat al Rewind 2016).

Els segueixen, amb tres nominacions ‘Fugit’ de Marta Bayarri i ‘A prueba’ de Pablo L. de Aramburu, i amb dues ‘Camises cap al cel’ de Jordi Ferré Batalla i ’17 años juntos’ de Javier Fesser, director d”El milagro de P. Tinto’ o ‘Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo’, i nominat a l’Oscar pel curt ‘Binta y la gran idea’. Amb una nominació també competeixen a la Secció Oficial ‘Un buen amigo’ de Bernardo Hernández i ‘Anónimo’ de Ivan Sokolov.

El jurat aquest any el formen el director Dani de la Orden, l’especialista en cinema igualadí Josep Pelfort, la crítica i divulgadora Raquel Abad, el director Francisco Javier Millán, i l’especialista en cinema Margarita Chapatte.