Consulta els anoiencs que van a les llistes per a les eleccions del 21-D

289

Els partits polítics van perfilant les seves candidatures i es van coneixent ja quins seran els anoiencs que hi seran per a les eleccions del 21 de desembre.

La igualadina Alba Vergés, que darrerament ha tingut molta notorietat pública als mitjans -especialment després de moderar la comissió al Parlament de l’Operació Catalunya- ocuparà el lloc 6 de la llista d’ERC que encapçalarà Oriol Junqueras, la qual cosa li garanteix amb tota seguretat continuar una legislatura més a la cambra catalana.

Les mateixes passes sembla que seguirà Maria Senserrich, a la candidatura de Junts per Catalunya, que liderarà el President Carles Puigdemont. No es coneix encara quin lloc ocuparà la igualadina, però és quasi segur que serà dels primers, ja que gaudeix de la confiança expressa del propi President, segons que ha comunicat en diferents ocasions al seu entorn més proper. No hi serà l’alcalde Marc Castells, per bé que ha sonat -i molt- a les quinieles internes del PdeCat.

Més enllà d’aquestes dues ja diputades a la darrera legislatura, no és fàcil que cap altre anoienc acabi ocupant un escó.

El regidor igualadí Jordi Riba ocuparà el lloc 19 de la candidatura del PSC de Miquel Iceta. Una designació que ha causat sorpresa a la política comarcal, doncs és coneguda la postura més favorable a postulats propers al sobiranisme dels regidors igualadins dels darrers mandats a l’Ajuntament, amb algunes votacions als plens municipals que són molt allunyades al rumb que sembla portar avui el PSC. En canvi, el moviment ideològic actual del partit, molt ben representat a l’Anoia pels alcaldes Francisco Guisado, Noemí Trucharte o Teo Romero, no figuren a les llistes ni als llocs “per omplir”, com sí que és el cas de l’alcalde de Cabrera Salus Monteagudo, al lloc 37, o la regidora masquefina Isis Abad (74).
La jove regidora pierenca, Sandra Bernad, serà a les llistes de Catalunya en Comú-Podem, com a militant d’Esquerra Unida i Alternativa, al lloc 27. Bernad és regidora de l’Ajuntament de Piera per la confluència Ara és Demà, a més a més d’haver participat des del seu embrió en la creació de Catalunya en Comú.

Joan Agramunt.

Finalment, l’igualadí Joan Agramunt serà el candidat del Partit Popular, al lloc 27. El regidor de l’Ajuntament d’Igualada és habitualment candidat tant en els comicis al Congrés com al Parlament.

Jordi Puiggròs