El conseller Baiget reivindica el paper d’Igualada en la indústria tèxtil catalana

42
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, acompanyat de l’alcalde d’Igualada, va presidir ahir al vespre la 1a edició del 08700-Nits de Pell i Punt, una iniciativa impulsada per la passarel·la 080 en col·laboració amb l’ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona, i l’agrupació tèxtil FAGEPI, amb l’objectiu de promocionar i posar en valor el sector tèxtil i el món del disseny vinculat a la indústria del gènere de punt i de la pell de l’Anoia.
Segons Baiget, “és de justícia que, si el 080 Barcelona Fashion volia sortir al territori, pensés en Igualada, especialment pel prestigi de la indústria local del punt i l’adob”. Així mateix, el conseller va recordar que “moltes de les empreses que desfilen a la 080 són de l’Anoia o tenen el seu origen aquí”.
En aquest sentit, el conseller Baiget va apuntar que “tenim una sort que a Catalunya no es concentra tot a Barcelona, sinó que hi ha riquesa i creativitat arreu del territori. Hi ha molts pols industrials del tèxtil i de la moda i els intentarem resseguir, com fem avui a Igualada. Catalunya és una font de riquesa, de qualitat, creativitat i innovació, i volem ser-hi  a tot arreu”.
D’altra banda, Baiget també va voler destacar el paper de la indústria tèxtil per a l’economia catalana. “En el passat, la indústria del tèxtil va ser la predominant en el país, i actualment, s’ha anat igualant en pes amb d’altres indústries com la química, l’alimentaria o l’automoció”, va apuntar el conseller que va afegir “el tèxtil català representa el 40% de tota la indústria de l’Estat espanyol, més d’un terç de tota l’ocupació de l’estat i el 40% del total de les exportacions sectorials espanyoles. Per tant continua sent un sector líder a nivell
estatal”.