Concorreguda presentació del darrer poemari de Lleonard del Rio «La Roser i la fàbrica»

76

leonard.jpg

L’auditori de la Biblioteca Central va resultar insuficient per encabir els assistents a la presentació del poemari «La Roser i la fàbrica» que Lleonard del Rio Campmajó va presentar el passat dimecres, dia 16, a la tarda.
Va obrir l’acte el regidor de promoció cultural i comerç, Pere Camps, que va qualificar de deliciós el llibre que es presentava. «És un llibre –va dir– que sempre et manté el somriure, perquè supera obstacles i creix en l’amor».
Tot seguit fou el mateix autor, Lleonard del Rio, el que va explicar que es tractava d’un conte narrat senzillament, que esdevenia una emotiva història d’amor. Del Rio va voler que aquesta vetllada fos un homenatge a la persona de Josep Miserachs Nadal, el malaguanyat regidor que ens va deixar fa uns pocs mesos i que ha prologat aquesta edició, en un dels darrers treballs de la seva vida. El presentador de l’acte Lleonard del Rio Torrents va llegir el pròleg de Miserachs, i l’autor del llibre va tenir unes emotives paraules de record.
A continuació fou el dibuixant Jordi Llucià qui prengué la paraula, i tot seguit es llegiren –molt bé per cert–, uns fragments del llibre a càrrec de Francina Cantarell i Pin del Rio, del Grup de teatre de Montbui, amb l’acompanyament al piano de Dani Prat.
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells va cloure la vetllada amb unes frases d’elogi envers l’autor del llibre, del que va subratllar un estil literari cada vegada més rejovenit.
Un suca-mulla amb pastes i cava va cloure l’esmentada presentació, mentre l’autor signava exemplars del nou llibre.