Les conciliacions laborals es podran fer a l’Anoia a partir de l’any vinent

120
Josep Ginesta -a la dreta, al mig- mantenint una reunió amb els representants sindicals.
Josep Ginesta -a la dreta, al mig- mantenint una reunió amb els representants sindicals.

El secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha proposat aquesta setmana a ajuntaments, organitzacions sindicals i empresarials de l’Anoia “concertar estratègies territorials d’ocupació per liderar els bons projectes existents industrials i de treball a la comarca”.

Acompanyat de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, Ginesta ha fet aquest oferiment en el decurs de diverses reunions de treball amb representats de l’Ajuntament d’Igualada, agents econòmics i socials i entitats del Tercer Sector de l’Anoia.

“Demanen a ajuntaments, agents socials i econòmics ser capaços d’arribar a acords territorials per definir estratègies, tenir una visió global sobre les necessitats de l’Anoia per liderar una gran estratègia en benefici de les persones i de les empreses”, ha afirmat Josep Ginesta. Josep Ginesta ha recordat que l’any 2015 la comarca de l’Anoia va rebre uns 5,8 milions d’euros per implementar les polítiques de suport al treball i a l’ocupació, “una quantitat que enguany podrà arribar als sis milions que s’aprofitaran millor si les polítiques actives es defineixen i s’apliquen coordinadament al territori, tenint en compte les diferents realitats existents a l’Anoia”.

D’altra banda, en l’àmbit de les relacions laborals, Josep Ginesta ha anunciat que el primer trimestre de 2017 els treballadors/es de la comarca de l’Anoia disposaran d’un servei administratiu de conciliacions de conflictes laborals a l’oficina de treball situada a Vilanova del Camí, en el marc d’un procés de descentralització per ser més proper als ciutadans.

“Un dia a la setmana, hi haurà un òrgan de conciliació a l’oficina de treball per la qual cosa els treballadors/es de l’Anoia que necessitin fer els tràmits administratius de conciliació no es veuran obligats a anar a Manresa o Barcelona per fer-los”, ha dit el secretari general del Departament.