Concert solidari per tancar el Festival d’Orgue de Capellades

31

Aquest diumenge s’ha celebrat l’últim concert del Festival d’Orgue a l’Església de Santa Maria de Capellades, a càrrec de Daniel Parache, qui va interpretar obres de Johann Pachelbel, Domenico Zipoli, César Franck i P. Robert de la Riba.

Un dels moments més esperats del recital va ser l’estrena absoluta de l’obra “Capestampes” del compositor capelladí F. Xavier Cassanyes, estructurada en 4 parts, que l’autor va anar explicant als prop de 150 assistents. La partitura de l’obra inèdita va ser entregada pel mateix compositor al regidor de Cultura, Àngel Soteras, i es guardarà a l’arxiu històric de l’Ajuntament de Capellades.

La recaptació d’aquest últim concert del festival s’ha destinat íntegrament a la Marató de TV3.

Al final del concert, el regidor Àngel Soteras va agrair a totes les persones i entitats que hi han col·laborat, a la família Freixes Vivó per la donació de l’orgue i va acabar amb una valoració d’aquest primer Festival d’Orgue de Capellades , on va destacar com “ens vam plantejar des de bon començament el Festival d’Orgue com una aventura, com una descoberta. Ens havia de servir en primer lloc als capelladins per a descobrir un nou instrument, noves músiques, noves possibilitats artístiques a les quals fins ara difícilment hi teníem accés.

I teníem clar que ho volíem fer diversificant al màxim la programació, no centrant-nos en un període o tipus de música molt determinat sinó fent-ho el més variat possible, amb música barroca i contemporània, amb orgue sol i en formacions diverses, amb intèrprets consolidats i corals de prestigi més que reconegut com la Cantiga i amb joves talentosos, amb obres famoses i amb composicions inèdites. Es tractava de donar l’oportunitat a tothom de descobrir el “seu” orgue.

En aquesta línia, estem especialment satisfets d’haver dissenyat una activitat consistent en una visita comentada, amb possibilitat de tocar l’instrument, adreçada a tots els centres educatius de Capellades, que ha resultat tot un èxit.

D’altra banda, volíem també que servís perquè ens “descobrissin” a nosaltres. Buscàvem que fos una oferta prou diferent i alhora amb prou qualitat com per atreure públic que es desplaça amb normalitat per assistir a concerts. Volíem transformar un esdeveniment cultural en un reclam turístic més, en una ocasió més de conèixer o de tornar a Capellades per a la gent de fora.

En una primera valoració que vam fer amb el diputat de Cultura Juanjo Puigcorbé, vam coincidir que aquesta primera edició estava resultant un èxit, amb nombrosa assistència de públic en totes les sessions, i que estàvem conseguint situar Capellades en el mapa dels amants de la música” .