El concert solidari de Rotary Club Igualada recollirà fons per Àuria Fundació

111

Un any més Rotary Club Igualada organitza el concert solidari que dóna suport a una entitat o projecte social i tindrà lloc el diumenge 29 de gener a les 18 h al Teatre de l’Ateneu Igualadí.

Enguany l’entitat rotaria ha designat com entitat beneficiària Àuria Fundació, per al projecte «Adequació de la sala de rehabilitació a la llar residència de Nards». De l’adequació d’aquestes instal·lacions en seran beneficiàries totes les persones usuàries d’Àuria Fundació, especialment els residents d’aquesta llar, la majoria dels quals tenen greus dificultats per desplaçar-se a fer rehabilitació i altres activitats a un altre centre, perquè presenten un alt grau de dependència, mobilitat reduïda i salut molt delicada.

Rotary Club Igualada vol aportar el seu granet de sorra en aquesta tasca i, per això, vol omplir el teatre de l’Ateneu. Per fer-ho en aquesta ocasió es comptarà amb un concert plenament clàssic i a la vegada popular que presenta dues de les grans obres del geni classico-romàntic més estimades i conegudes pel gran públic; obres de Beethoven: concert Emperador per a piano i orquestra i la Cinquena Simfonia, interpretades per l’orquestra Terres de Marca, sota la direcció de Josep Miquel Mindán Seuba i amb el pianista Joaquim Font Plans.

Les entrades es poden comprar a Clic Fotografia (carrer Sant Caterina, 29) qui ho vulgui també pot fer aportacions / donatius de “fila 0” a través del numero de compte ES35-0182-8099-1402-0153-1233.

A més, en el marc del concert es posarà una urna per recollir diners per el Programa d’Eradicació Total de la Polio al Món, iniciat i impulsat per la Fundació de Rotary Internacional. Queden encara dos països, l’Afganistan i el Pakistan, pendents d’eliminar aquesta malaltia. Cada euro que es reculli en seran tres, gràcies a una campanya de Bill Gates en la que es va comprometre a donar dos euros per cada euro.

Aquesta és la 22a. edició del concert Rotary Igualada, un concert pel servei a la comunitat que cada any organitza Rotary Club Igualada per recollir fons en benefici d’alguna entitat social o cultural, en aquesta edició per Àuria Fundació.

Orquestra Terres de Marca

L’Orquestra Terres de Marca neix a la comarca de l’Anoia l’any 2010 sota d’empar de l’entitat Contrapunt, Plataforma per a la promoció d’activitats musicals, impulsada per la compositora i professora Concepció Ramió, com a formació professional integrada per joves músics amb sòlida formació i experiència dalt dels escenaris, a fi i efecte d’oferir al públic uns repertoris d’alt nivell dins l’àmbit de la música clàssica i la música catalana. D’ençà de llavors ha portat a terme una quinzena de produccions.

Així sota la batuta del jove director Josep Miquel Mindán, també fundador, s’han realitzat les produccions d’òpera de petit format com La Serva Padrona, de Pergolesi, La Canterina de J. Haydn, l’espectacle de Ballet Els Tres Mosqueters, a més de produccions d’oratori i concerts amb joves intèprets. Sota la batuta de Daniel Mestre s’ha col·laborat amb l’organista Joan Paradell, i ha endegat els magnes concerts de Nadal amb grans obres de Bach, Haendel i Mozart, a la Basílica de Santa Maria d’Igualada, des de 2013, amb els cors Exaudio i Cor d’Homes d’Igualada. Amb el Duo Piano Carles Lama&Sofia Cabruja s’hi ha col·laborat a les dues edicions de música de pel·lícules “The Winner is…” , amb les quals s’ha actuat al Festival de Música de Sant Pere de Rodes i al Petit Palau.

L’orquestra també enregistrat un Cd Oratori del Llibre de Sinera, de Mercè Torrents, sobre l’obra de Salvador Espriu, amb un tipus de música que fusiona música contemporània, clàssica i música de cobla, amb col·laboració amb el Cor Dyapason i sota la direcció de Concepció Ramió.