Concert final del IV Stage de Banda Simfònica d’Igualada
C

17 d'octubre de 2017

El passat dissabte catorze d’octubre a les vuit del vespre va tenir lloc al Teatre Municipal l’Ateneu el concert final del IV Stage de Banda Simfònica d’Igualada, amb Irene Delgado com a directora convidada d’enguany.

L’Stage de Banda Simfònica d’Igualada és un projecte organitzat pel Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, produït per l’entitat igualadina Contrapunt i amb la col·laboració de la Banda de Música d’Igualada, del Conservatori i Escola de Música d’Igualada mestre Joan Just i Bertran i enguany també de l’Escola de Música de Capellades. Aquesta quarta edició ha estat, tal i com va dir la directora i promotora de l’Stage – Concepció Ramió i Diumenge – a la seva breu intervenció al concert, “un pas de gegant respecte les darreres edicions” consolidant-se com a projecte de foment de la cultura musical i en concret del gènere de Banda Simfònica a la nostra ciutat i a la nostra comarca.

No només hi ha hagut un treball intens als assajos, palès pel gran resultat del concert, sinó que s’ha alternat amb activitats diverses que han fet d’aquestes jornades musicals moments divertits i plasents. Una de les novetats d’enguany ha estat un treball molt més concentrat en el temps però no en l’espai, portant els assajos i les diferents activitats a distints indrets de la ciutat i de la comarca, tals com la Adoberia Bella i l’Escola de Música de Capellades, aprofitant l’avinentesa de la primera edició on n’han estat col·laboradors.

Des del segon Stage s’ha anat consolidant el convit d’un/a director/a convidat/da diferent a cada edició, i, enguany, ha estat la gaditana Irene Delgado Jiménez qui ha fet emocionar els assistents a l’Ateneu amb la seva passió per la música i per la direcció. Essent una jove promesa dins de la panoràmica de la direcció a Catalunya i a la Península, ha demostrat ser una gran impulsora del gènere de Banda Simfònica, dirigint actualment la Banda de Cerdanyola del Vallès – una de les bandes més consolidades i amb més prestigi al nostre país – així com l’Orfeó Badaloní, la Sant Cugat Sinfonietta, el Cor de Cambra Tornaveu i el Cor i Orquestra Baetulo, del qual n’és fundadora. Val a dir, també, que ha participat nombrosos cops com a col·laboradora i assistent tant en altres edicions de l’Stage com a la Banda de Música d’Igualada.

El concert va constar de dues parts, amb una petita mitja part de deu minuts, i, seguidament de la segona, va tenir lloc el lliurament dels diplomes pels músics i pels professionals col·laboradors, així com uns breus parlaments. El repertori fou, com cada any, molt heterogeni, tocant, tal i com es caracteritza el gènere de Banda Simfònica, molts estils i èpoques diferents. Des de bandes sonores – de clàssics com ‘Grease’ i de pel·lícules d’èxit actual com ‘La La Land’ -, passant per obres de Bruckner, Bela Bártók, Charles Gounod, fins a arribar a una marxa de processó ibèrica i tanmateix una nostrada sardana. En acabat el lliurament de diplomes i dels breus parlaments la banda oferí la interpretació de la magnífica obra del mexicà Arturo Márquez “Danzón núm. 2”, la qual feu explotar els aplaudiments del públic. Seguidament, i com a bis, s’oferí la sardana “Sol ixent”, ja interpretada per cloure la primera part, del gran compositor català Eduard Toldrà.

Els músics participants en aquest IV Stage han estat: amb el piccolo el Xavier Cañamares; amb la flauta el Xavier Cañamares, la Carla Sabaté, la Glòria Mestre, la Georgina Ortega i l’Aina López; amb el clarinet l’Eudald Font, l’Olga Torra i el Joaquim Secanell; amb el saxo soprano la Montserrat Calafell; amb el saxo alt la Maria del Mar Prat, l’Olga Campoy i la Sara García; amb el saxo tenor el Josep Secanell i el David Duarte; amb el Saxo Baríton la Montserrat Calafell; amb la trompa la María González i l’Eduard Boix; amb la trompeta el Joan Miquel Giro, el Gabriel Prieto, l’Albert Medina i el Pau Oliva; amb el trombó l’Omar Salcedo i l’Adrià Tort; amb el fiscorn l’Adrià Tort; amb el bombardí el Miquel Castro; amb la Tuba el Manu Duarte; i amb la percussió el Pau Sanuy, l’Eloi Fos i la Laura Muñoz.

La satisfacció tant dels músics com dels organitzadors i de la directora convidada Irene Delgado ha fet cloure aquesta quarta edició amb un molt bon sabor de boca i amb la il·lusió per continuar aquest projecte endavant. L’apropament a la població d’aquest gènere tan conegut però tanmateix tan poc explotat a les nostres contrades ja és, per si sol, un èxit.

Eudald Font i Rica

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que amb la nova normativa de lloguers s'abaixaran notablement els preus de la Conca?