La Conca se suma al 25N i elaborarà un protocol contra les agressions en espais d’oci

16

Des de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l’Observatori Noctàmbul@s, s’ha iniciat un procés participatiu per a l’elaboració d’un Protocol i Pla d’Actuació davant l’Assetjament Sexual en espais públics d’oci. Aquest procés es va iniciar el passat mes d’octubre i tindrà la seva finalització a finals de maig del 2018.

Té l’objectiu de detectar les claus que articulen les dinàmiques de l’oci actual i en particular el juvenil, i entendre com es relaciona amb actituds, comportaments i fonaments masclistes i sexistes i la relació d’aquests hàbits amb el consum d’alcohol i altres substàncies. El projecte ha d’acabar dotant els municipis de la Conca d’Òdena d’un protocol de prevenció, detecció, atenció i intervenció en situacions d’abusos sexuals en espais públics i capacitarà els i les professionals que en algun moment hagin d’intervenir per donar resposta a les diferents violències.

Totes aquelles persones que vulguin participar en el procés ho podran fer de diferents maneres:

 Omplint un qüestionari sobre abusos, assetjament i violència sexual en espais d’oci. És totalment anònim i confidencial i es pot compartir lliurement. Es pot trobar al web www.micod.cat.

 Formant part de la Comissió Participativa per elaborar el protocol. Aquesta es reunirà aproximadament tres vegades fins al final del procés.

 Apuntant-se a una Marxa Exploratòria i de Reconeixement de l’Entorn sobre la percepció de la inseguretat associada als diferents espais públics pel municipi. Data encara per confirmar.

 Apuntant-se a alguna de les formacions o tallers que es faran per entendre què son les violències masclistes en l’àmbit d’oci. Data encara per confirmar.

Per a prendre part del procés, en qualsevol dels seus formats, els interessats poden escriure al correu igualtat@micod.cat.