Comencen els judicis contra els 10 de Vilanova per enganxar cartells a favor del referèndum

178

El proper mes de juny se celebrarà el primer dels judicis per haver enganxat cartells el setembre de 2017 a favor del referèndum de 1 Octubre a Vilanova del Camí, d’un total de 10 judicis que s’aniran succeint en els Jutjats del Contenciós Administratiu de Barcelona.

En un comunicat, els acusats argumenten que “aquestes sancions són una clara mostra de discriminació ideològica contra l’independentisme i la llibertat d’expressió per part de l’actual govern del PSC de Vilanova de Camí o de la utilització d’una norma administrativa, que regula la publicitat i els cartells al municipi en contra d’una ideologia determinada i en contra de la defensa dels valors democràtics. No hi ha precedents d’ altres sancions a Vilanova per clavar cartells de cap mena. Només en el nostre cas…”

Cartell enganxat a mobiliari públic de Vilanova del Camí que no ha estat sancionat

A més, les 10 persones denunciades també critiquen que el govern de Vilanova del Camí hagi seguit amb el procediment i se’ls hagin embargat 615 euros a cadascun dels acusats tot i que encara no hi ha sentència. De la mateixa manera, agraeixen el suport rebut per persones i entitats de la ciutat a l’hora de preparar activitats per poder pagar les multes.