Comença la Festa Major a Igualada

172

La festa major d’Igualada 2019 va començar ahir dilluns amb la Penjada de Domassos i l’Engalanament Festiu dels Carrers, i una interessant visita guiada a l’exposició retrospectiva de les pintures de Montserrat Acosta i Figuerola.
A la tarda, l’ambient festiu es va començar a notar força amb el Tast de la Pomada, l’Arribada de l’aigua de les Fonts de Sant Magí, el Tast d’Imatgeria i la Inauguració de l’exposició i entrega de premis del certamen Revela la Conca. El punt àlgid va arribar amb el Pregó de la Coll@nada, la manifestació Reivindiquem la ciutat i el sopar d’inauguració del Territori Festiu.
Mr. Friendly va arribar amb cotxe a la plaça Pius XII -el Territori Festiu- i tot seguit va procedir a lectura d’un àcid pregó titulat «Prepara’t per celebrar l’arribada del turista 100.000!», en clara referència irònica a la plataforma AirBnb i la seva relació amb Igualada i l’Ajuntament. Diversos col.lectius van anar passant per l’escenari per a denunciar-criticar-exposar la seva situació, com dues exalumnes de l’Escola d’Art LaGaspar (treball no remunerat, excés de pràctiques…), el gremi dels adobers (queixosos de la situació econòmica de les seves empreses mentre tota l’estona se’ls hi recordava que el barri del Rec està pràcticament abandonat), o un grup de ciclistes, que parodiaven el pas de “La Vuelta a España” la setmana vinent per Igualada. Finalment, en forma de rap, un representant de Dessota i de la Festhi defensaven les seves posicions respecte la Cercavila Tradicional i la recuperada Processó de Sant Bartomeu tot responent «Una pregunta pel senyor: Cercavila o Processó?».
Mentre arribada simbòlicament el turista 100.000 a Igualada, la Coral Xalest va interpretar «Joia en el món», amb “l’Esmolet” dalt de l’escenari. Prop de 500 persones es van donar cita a la plaça Pius XII en l’acte amb més gent dels primers dies de la Festa Major.

Fotos: Joan Guasch