Comença la declaració dels metges involucrats en el cas Gabriel Pérez

117
Concentració, dijous, davant els Jutjats d’Igualada. Foto: Ràdio Igualada.

Dijous al matí va iniciar-se la declaració de quatre dels set metges involucrats en el cas de Gabriel Pérez als Jutjats d’Igualada. Recordem que el jove, de 24 anys d’edat, va morir l’agost de 2016 a causa d’una peritonitis després d’anar tres vegades a l’Hospital d’Igualada, sense que els metges s’adonessin de la seva malaltia fins al darrer moment.

Es tracta de dos metges d’urgències, un de cirurgia digestiva i un adjunt, que van declarar ahir al matí, 14 mesos després dels fets. Els metges, acusats d’homicidi imprudent per la via penal, van parlar sobre els procediments mèdics d’atenció que se li van practicar a Pérez, així com els resultats de la valoració del quadre clínic que presentava el jove.

Algunes fonts expliquen que, durant la declaració, sembla que els metges s’haurien contradit en algun extrem. Tres metges més de l’Hospital d’Igualada estan citats a declarar el proper 26 d’octubre.

Aquesta setmana, el Consorci Sanitari de l’Anoia, que regeix l’Hospital d’Igualada, ha elaborat un comunicat en el qual torna a mostrar el condol a la família de Gabriel Pérez Escalante, es posa a disposició de la justícia, i reitera que ha reforçat les mesures d’atenció al pacient al departament d’Urgències.