Comença a Igualada el FineArt 2019
C

22 de febrer de 2019


FineArt Igualada enguany celebra la setena edició del festival, un esdeveniment de referència i consolidat en el món de la imatge, que busca un any més apropar la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals de la fotografia. I ho fa, en diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers que recuperen espais patrimonials, per emmarcar les diferents propostes visuals, en 23 sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat.
L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector de la fotografia, es realitzarà del 22 de febrer al 17 de març. Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents d’arreu del món, entre ells en trobem de Panamà, Argentina, Mèxic, Xile, Estats Units, Polònia, i també de Galicia, Andalusia, Aragó i de Catalunya.
A més de les 54 exposicions, el festival inclou un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art. En són un exemple les visites guiades de Jim Doukas, la d’Ignasi Marroyo, la de Ferran Freixa o la de Carme Ollé; els tallers amb l’Iñaki Relanzón, la Mireia Alises o el taller de fotografia nocturna; la xerrada amb Francesc Bailón o la que es realitzarà amb Josep M.Gari per descobrir les diferents càmeres de la seva col·lecció; així com els tallers pensats per grans i menuts.
FineArt 2019 compta amb professionals d’àmbit internacional com els reconeguts Jim Doukas –fotògraf nord-americà-, el mexicà Carlos Ponce, l’argentí Guillermo de Angelís, Johams Leguisamo –fotògraf de Panamà-, la xilena Kati Riquelme o l’autora polonesa Hanna Jarzabek. També comptem amb presència de grans fotògrafs estatals com el premi Creu de Sant Jordi 2014, Ignasi Marroyo; el BBC Wildlife Photographer of the year 1997 i premi 2002 a la millor fotografia de naturalesa per l’Associació Espanyola de Fotografia, Iñaki Relanzón; el català Manel Gausa amb els retrats de personatges del teatre; Ferran Freixa amb 40 anys de mirades en blanc i negre; o la premiada com a Nou Talent 2016 en les XIII Trobades de Gijón, Iris G-Méras; entre d’altres.
També hi trobem altres noms de reconeixement dins l’àmbit fotogràfic com Enric Mestres, Mireia Alises, Paula Costantino, Pep Gol, Miguel David, Margarita Fresco, Luis Vázquez Álvarez, el duet de Jordi Guillumet i Mònica Roselló, Jordi Borràs, Gabi Guiard, Eder Sánchez, entre d’altres. Un altre tret destacable d’aquesta edició és la participació, per primer any, d’una fotògrafa invident, la Carme Ollé.
Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins. Aquest any el festival compta amb les obres d’Anna Batalla, Marta Guitart, Francesc Sangenís i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.
L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià, les de Fotosport 2018 i el Trofeu Pell de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, del concurs d’Instagram que es celebra fa tres edicions i les mostres fotogràfiques del Col·lectiu Fort, de l’Agrupació de Montcada i Reixac i de From Inside –fotografies de joves refugiats-.
Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt. Es mostren els treballs dels alumnes de l’escol Leandre Cristòfol de Lleida, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de Grisart, de l’Escola Groc, de Tecnocampus, de l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada, de El Observatorio i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que amb la nova normativa de lloguers s'abaixaran notablement els preus de la Conca?