La colla excursionista de Vilanova del Camí fa el Cim del Peyreget

88

Estem a l’estiu i es quan colla excursionista fa les sortides a llocs on la calor no es tant asfixiant, aquest cop anem fins a França, en aquest cas fem un bonic recorregut circular que transcorre per la zona pasturi’l d’Anéou.

Aquest cop som un grup reduït de 14 persones i ens dirigim a França cap al Col du Portalet en cotxes particulars.

Comencem a caminar amb un temps una mica insegur cap al Col du Soum du Pombie. Una mica abans d´arribar al coll, tombem per un corriol a l´esquerra en direcció cap al Col du l´Iou. La pluja comença a fer acte de presència i ens protegim. Les boires corren i ens donen espectaculars vistes a les nostres retines.

Un cop arribem a veure el Lac du Peyreget, esmorzem i un cop hem refet energies  emprenen la marxa cap al Col du Peyreget. Passem una tartera i el temps comença a obrir abans de passar pel Col du Peyreget.

Aconseguim fer el cim del Peyreget de 2.487 m. d´alçada i podem gaudir del paisatge que ens envolta. Quedem eclipsats per l´imponent Midi d´Ossau quasi a tocar. També contemplem cims mítics com el Balaitús, Infiernos, Garmo Negro, Anayet, Aspe, etc. Tornem cap el Col du Peyreget i passem per 3 llacs abans d´arribar al Refugi de Pombie on dinen. El refugi està enclavat als peus del Midi d´Ossau al costat del Lac du Pombie. Descansem una mica i tornem cap els vehicles passant de nou cap pel Col du Soum du Pombie. Agraïr aquesta sortida als nostres vocals Carles Méndez i Antonio Sevilla.

La propera sortida serà el dia 23 de juliol al pic de Thoumasset (2743 m) Andorra i Arieja (França). Sortim amb COTXES des de Vilanova a les 5 h. i tornem aprox. a les 21 h. El dijous dia 20 de juliol, reunió a la Colla a les 20 hores, per tal d´organitzar cotxes i poder sortir puntual el diumenge.

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l´excursió, de 19 a 20.30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com