El Club Natació Igualada és viable i convocarà eleccions

0
1069
Els números vermells del Club Natació Igualada espanten, i el futur de l’entitat continua essent negre. Però menys que fa tres mesos. La raó principal és el titànic treball de la junta gestora de l’entitat, que ha intentat treure fang del desastre en què l’anterior junta directiva va convertir una de les entitats amb més història de la ciutat. Un pou amb més fondària del què es pensava: 70.000€ de deute. La situació va arribar a ser tan punible que fins i tot els nedadors no comptaven amb assegurança, ni el club tenia una simple pòlissa de responsabilitat civil.
El grup que, durant aquest estiu, ha tingut cura de posar al dia els números de l’entitat, ha pogut reduïr el deute a 59.000€, després de tornar el que ha pogut als legítims creditors, i de trucar moltes portes. Dilluns al vespre, va tenir lloc una assemblea extraordinària de socis, a les Comes, en les que es va informar de la situació i es va encaminar el club cap a unes eleccions on s’haurà d’escollir una junta directiva que porti l’entitat. La situació és tan delicada que ni tan sols es va poder constituir una junta electoral, perquè només un soci dels presents va aixecar el dit. Al final, s’haurà de decidir per sorteig qui convoca i tutel·la el procés electoral…
Entre els deutes més importants, destaquen 6.900€ amb la federació catalana -a tornar fins el 2020-, 9.000€ amb l’Infinit, 7.200€ de l’edició del llibre sobre la història del club, 5.000€ a la Seguretat Social, 9.500€ amb el Banc de Sabadell, o 8.500€ de salaris pendents.
Es va presentar un pressupost per a la temporada que acaba d’iniciar, amb uns ingressos anuals de 72.000€ i unes despeses previstes de 54.000€, amb la qual cosa es preveu un marge suficient per anar reduïnt els números vermells. La major part de les despeses són per als entrenadors del club, que compta amb 54 nedadors i 67 waterpolistes. L’intenció és aconseguir patrocinadors, més socis, i no perdre presència en les competicions.
El portaveu de la junta gestora, Davis Ramis, explicava que “creiem que el deute es pot assumir en els propers anys i el club és viable, hem hagut de treballar molt dur, perque els números no quadraven per enlloc. La nostra feina ja s’ha acabat, ara és hora de convocar eleccions”. Ramis no va descartar que membres de l’actual junta gestora presentin candidatura per a fer-se càrrec del club.
La nova junta haurà de decidir si inicia accions penals contra l’anterior president i el gerent de l’entitat, i civils contra tots els membres de l’anterior junta directiva. “En el cas del president i el gerent, ens diuen que hi ha possibilitats molt fermes de penes de presó”, es va dir durant l’assemblea.
Compartir