Clavegueres

70

Quan Pep Guardiola va dir que l’Estat Espanyol es una dictadura, li varen caure critiques jaume singlaferotges de tot Espanya, i també algunes de Catalunya estant. Però en Pep te raó: l’Estat Espanyol s’ha convertit en una dictadura. Que es el que diferència un estat democràtic d’un estat dictatorial? Per respondre la pregunta hi caben diverses opinions, però una de molt clara es que mentre un estat democràtic treballa per al benestar dels ciutadans, gestionant be els diners dels impostos, en una dictadura, l’estat oprimeix a la majoria dels ciutadans i protegeix als poderosos per a perpetuar una situació d’acumulació i fuga de capitals. Just el que passa a l’Estat Espanyol… tant quan mana el PP com quan mana el PSOE.

Els que ahir dijous veient el reportatge “Las cloacas de Interior” varen poder comprovar de manera fefaent que l’Estat Espanyol dilapida els nostres impostos per a cometre delictes des del mateix Estat, que enriquiran als manaires “del règim”, castigaran als ciutadans políticament díscols i perpetuaran la situació de domini Mentre Interior -i altres ministeris- dilapiden autentiques fortunes, retallen en Sanitat i Educació. Els nostres jubilats veuen disminuir el seu poder adquisitiu d’any en any mentre s’allarguen les llistes d’espera. Els darrers set anys -dos del PSOE i cinc del PP- l’Estat Espanyol ha retallat el pressupost d’educació deixant-lo al nivell de Grècia que fa set anys, el tenia mes baix que Espanya. El PP, el PSOE i l’Ibex 35 s’han afanyat a vetar l’emissió de “Las cloacas de Interior” a les televisions espanyoles. No volen que els ciutadans ens adonem del nivell de corrupció que devora els fons públics. Per això en lloc de reportatges rigorosos prefereixen que s’emeti televisió porqueria.

Es tracta alienar als ciutadans perquè segueixin votant les opcions polítiques que en cada moment interessin al sistema. Avui per avui PP o PSOE. Per això aplaudeixo a Òmnium Cultural i a l’ANC que han pactat amb Jaume Roures la projecció del reportatge produït per Meadiapro. I també, es clar, a TV3 que l’emetrà dimarts al vespre. Que s’emeti a Catalunya mentre al conjunt de l’Estat segueixen “engreixant” al public amb televisió porqueria, demostra una vegada mes, la voluntat catalana de tenir un estat democràtic en lloc d’una dictadura borbònica.

 

Jaume Singla