CiU guanya clarament les eleccions a l’Anoia

46

anoiaConvergència i Unió va ser la guanyadora, amb molta claredat, de les eleccions municipals a l’Anoia, obtenint 15.227 vots i un 29,10% dels sufragis, amb un total de 90 regidors. A uns 4.500 vots de diferència se situa ERC, que va recollir el 20,62% dels sufragis, però més regidors, un total de 106.

Els socialistes esdevenen tercera força política de la comarca i perden quasi una quarantena de regidors, quedant -se en 44, amb 9.497 vots i el 18,15% dels sufragis. Les coalicions d’Iniciativa continuen amb 9 regidors, 2.813 vots i el 5,38% dels vots. La CUP arriba als 8 regidors a l’Anoia, amb 2.774 vots i el 5,30% de percentatge. El PP ha assolit finalment 2.515 vots i el 4,81% de les paperetes.

CiU guanya al Consell COmarcal amb 12 consellers per 11 d’ERC

El Consell Comarcal 2015-19 estarà format per 12 consellers de CiU, 11 d’ERC, 7 del PSC, i 1 d’ICV, CUP i PP cadascun. Tot sembla indicar que continuarà el pacte CiU-ERC per a garantir l’estabilitat d’aquesta institució comarcal.

Sorpreses a Òdena, el Bruc, Hostalets, Piera, Masquefa i Calaf

Les eleccions a l’Anoia han deparat algunes sorpreses. Per exemple, la victòria contundent de Jordi Badia (ERC) a Calaf, fent miques la majoria absoluta de CiU, que passa a ser la tercera força. A Piera, ERC ha guanyat per només 8 vots de diferència a CiU. Als Hostalets, també victòria d’ERC, però només per un sol vot, sobre el PSC. A Masquefa, Xavier Boquete (CiU) ha perdut la majoria absoluta, però podria reeditar un pacte amb el PP per poder garantir-la. Al Bruc, ERC ha guanyat les eleccions, però empatat amb CiU, i els independents tindran la clau del govern. A Òdena, el PSC, amb Francisco Guisado, ha recuperat la majoria absoluta, fent miques a la candidatura de CiU amb Pep Solé, que queda en tercera posició.

En altres poblacions importants, Teo Romero (PSC) manté la majoria absoluta a Santa Margarida de Montbui, i a Vilanova del Camí, Vanessa González ha guanyat amb 5 regidors amb la seva formació independent Vilanova 365, desencadenant una profunda crisi al PSC de conseqüències imprevisibles. El televisiu “Yoyas” ha entrat al consistori amb Decide, si bé sembla que hauria pactat la seva dimissió en cas de resultar escollit.