El Cicle Km.0 torna al Teatre de l’Aurora amb el millor teatre familiar fet a casa

34
sempre-de-vacances
“Sempre de vacances”, de les 2princesesbarbudes.

Després de la bona acollida rebuda l’any passat en la seva primera edició, per les festes nadalenques torna al Teatre de l’Aurora el Cicle Km.0, un projecte impulsat per la sala igualadina amb la col·laboració de les companyies professionals de teatre familiar de l’Anoia, amb l’objectiu de donar més visibilitat i apropar al públic els seus espectacles i la seva tasca.

El cartell de la segona edició d’aquest cicle –que se celebrarà anualment per les festes nadalenques- presenta els espectacles Sempre de vacances, de les 2princesesbarbudes (26 i 27 de desembre) i Maure el dinosaure, de Teatre Nu (7 i 8 de gener). El programa també inclou diverses activitats paral·leles, que permetran conèixer les companyies de portes endins.

“La primera edició va tenir molt bona acollida i per això torna aquesta cita, que ens permetrà veure a casa nostra els espectacles familiars fets aquí, a casa nostra, per companyies professionals” explica Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, que posa èmfasi en l’objectiu del projecte, que és el de “donar més visibilitat i posar en relleu l’existència i el treball de les companyies de teatre familiar de la nostra comarca, companyies professionals, amb experiència i amb una llarga trajectòria que han rebut el reconeixement arreu, sobretot dins el sector professional, però que potser aquí, a casa, no es coneix prou”

El Cicle Km.0 compta amb la col·laboració de les companyies: 2princesesbarbudes (Sant Joan de Mediona), Cia. La Mandarina (Igualada), Companyia Pelmànec (Piera), Farrés brothers i cia. (Igualada), La companyia del príncep Totilau (Sant Martí de Tous), Teatre Nu (Sant Martí de Tous) i Tot Circ (Copons). Set companyies professionals de l’Anoia, que es dediquen principalment als espectacles familiars, amb experiència, prestigi dins
el sector i amb espectacles de qualitat. Com explica Balcells “amb aquesta iniciativa el Teatre de l’Aurora posa l’escenari, l’aparador per oferir una oportunitat més per donar a conèixer no només la important feina que fan aquestes companyies, sinó també com la fan”.

En aquest sentit, paral·lelament als espectacles programats, es duran a terme un seguit d’activitats complementàries (tallers, visites guiades, exposicions, etc.) que, segons el director de la sala independent igualadina “seran el punt de trobada entre els artistes i els espectadors, que permetrà conèixer una mica més els nostres “veïns” que es dediquen al teatre familiar a casa nostra”.

Canvi en la programació

Inicialment, la segona edició del Cicle Km.0 s’havia d’obrir amb l’espectacle Anne, la darrera producció de la Cia. La Mandarina, però per problemes d’última hora s’ha hagut de suspendre i serà substituït en el programa per Sempre de vacances, el darrer treball de les 2princesesbarbudes. Tanmateix, dins les activitats paral·leles del Cicle Km.0, es manté el Taller de dansa organitzat per la Cia. la Mandarina.