Cercavila a l’Acadèmia Igualada

0

Aquests dies infantil ha estat de Festa Major!!!!! Tot coneixent Igualada ens hem aturat en una de les activitats més sonores, brillants i espectaculars, la Festa Major, que ens arriba a l’estiu, amb la calor, amb la brillantor del sol i les ganes de gaudir dels carrers i gent de la nostra ciutat.

Per celebrar una festa així cal la col·laboració de moltíssimes persones que desinteressadament preparen i assagen diferents mostres de la tradició i el folklore igualadí.

Vam començar amb la visita a la casa de la festa on vam poder mirar i tocar de prop la imatgeria de la ciutat, hem escoltat i imitat les danses que realitzen aquets gegants, dracs i víbries, descobrint petits secrets de la seva historia.

El 24 d’agost i durant tota aquella setmana igualada mostra les danses: cercolets, pastors, bastoners, cavallets, l’àguila;  el foc de: dracs, diables, …i com no, els moixiganguers d’igualada aixecant impressionants torres humanes fetes amb esforç, valentia i cohesió, perquè un castell només es pot fer amb la col·laboració de molts i de tots, fins i tot del públic.

Amb tanta gresca els nens i nenes també han esdevingut protagonistes de la festa, i han realitzat un treball de creativitat, cooperació, coordinació responsabilitat i esforç per muntar la nostra Cercavila. S’han organitzat en colles i han dissenyat espectaculars caps grossos, cada colla ha construït el seu i li ha buscat el nom més adient !!!!

En aquesta ocasió, també un 24 però no d’agost, sinó de març, al pati de l’escola amb tots els pares , mestres i alumnes d’infantil, amb la col·laboració de les gralles i timbals d’amics han passejat els divertits caps grossos: l’Estrella esponja, el Policia bum-bum, la marieta  Ladybug,La Girafa Paquita, La Lileta, L’Elsa, el Rei de la pizza d’or, el Dimoni, l’Avi Guillem, el Viejo Popins, el Pirata, el Nas Gros, el Patufet de l’Espelt, el diable Guaguabi cua-cua, el Cavaller guapo, la Reina contenta i el Cuc de l’infern.

I tots junts cantem : ALEGRIA …ÉS FESTA MAJOR!!!!!!”