El Centre Residencial d’Acció Educativa dels Maristes fa 20 anys

124
El Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) que els Maristes gestionen a Igualada compleix 20 anys. Avui divendres al matí realitzen a la Biblioteca de Cal Font un acte commemoratiu, amb la presència dels directors de les escoles maristes i de les obres socials de Catalunya i l’Equip Directiu i el Patronat de la Fundació Champagnat.
L’acte inclou la taula rodona “Mirem endavant. Reptes de futur dels CRAE”, amb la participació de Francesc Elías, director del CRAE La Llar d’Igualada; Araceli Lázaro, analista de polítiques socials i programació d’infància i adolescència; Joan Beumala, representant del CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil), i amb la presència també d’un jove extutelat del CRAE.
La Llar d’Igualada és un CRAE que va començar l’activitat socioeducativa l’any 1997 i que acull nois i noies en edats compreses entre els 14 i els 18 anys. És una entitat privada inscrita al SOM (Servei d’Obres Maristes) i que col·labora amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Els seus objectius són oferir una atenció integral als nois i noies adolescents que viuen al centre, donar resposta a les necessitats dels joves: materials, físiques, psíquiques i socials, i fomentar la bona convivència, el respecte i l’acceptació de la normativa.