Un centenar de professionals assisteixen a la conferència sobre sostenibilitat en la indústria de la pell

80

Dijous 9 de novembre va tenir lloc a l’Adoberia Bella, seu del Clúster de la Pell d’Igualada, una conferència internacional sobre la sostenibilitat i les polítiques mediambientals de la indústria de la pell, organitzada per Stahl i Igualada Leather Cluster Barcelona.

Hi van participar prop d’un centenar de professionals d’arreu que representaven els diferents actors i empreses que formen part de la cadena de valor de la indústria de la pell (adoberies catalanes, franceses i italianes, firmes nacionals i internacionals del sector de la moda i d’articles i complements de pell).

L’empresa multinacional Stahl, és líder mundial en processos i productes químics per la indústria de la pell. Amb més de 2.100 treballadors en les seves 13 fàbriques i 38 laboratoris arreu del món, té presència en 24 països.

La conferència, tenia com a objectiu promoure i compartir les millors pràctiques de sostenibilitat en el sector de la pell. Com a cas d’èxit es va presentar el Clúster de la Pell d’Igualada i la bona pràctica del que s’ha fet els últims anys a Igualada amb la gestió i tractament de les aigües. Es va explicar com la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor de la indústria de la pell ha contribuït a les millores per a la sostenibilitat mediambiental dels processos i els productes. Entre els conferenciants es trobava en Charlie Walker de Global Water Intelligence, grup de comunicació amb seu a Oxford, referent internacional per la indústria de l’aigua.

La indústria adobera d’Igualada ha invertit molts esforços per ser una indústria sostenible i totalment respectuosa amb el medi ambient. S’ha aconseguit gràcies a l’aplicació de programes d’estalvi d’aigua, la modificació de processos amb aplicació de les millors tecnologies netes disponibles, la minimització de residus, el reciclatge de subproductes i residus i el tractament biològic de les aigües residuals.

Després de la conferència a la Bella, els participants acompanyats pel gerent del Clúster de la Pell Jordi Vidal, van visitar altres actors del Clúster de la Pell d’Igualada com la Universitat, la Càtedra A3, la depuradora i el museu de la pell.

Durant la visita a Càtedra A3, Àngels Chacón, directora general d’Indústria i primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada va donar la benvinguda als assistents i el doctor Joaquim Font va presentar el nou projecte LeatherKit_Cr6, un test per determinar la presència de Crom VI en els articles de pell.

Els participants van aprofitar la seva estada a Igualada per visitar les pop up stores de moda del Rec.0.16 Experimental Stores.