El celler: “Donzella de Suriol”, un vi elegant i per a tots els públics

6
Sergi Arana, propietari del Vinnari Restaurant

La família Suriol són pagesos que viuen a la masia del Castell de Grabuac i gràcies al treball de la terra, l’elaboració de vi i la seva comercialització a tot el món donen sentit al conreu d’una finca mil·lenària que vol esdevenir un reflex del Penedès més tradicional.

Situació:
Els Suriol han fet el Castell de Grabuac i el Castell de Grabuac ha fet Suriol en una llarga tradició de vida pagesa.

És la masia que dóna sentit a la finca i a la vida de tota una família de pagesos. La finca s’articula al voltant de la masia del Castell de Grabuac situada al barri de Grabuac prop de Vilobí del Penedès en el terme municipal de Font-rubí.

Vinificació:
El Donzela prové de vinyes pròpies certificades ecològiques des de 1996
feta partir de Xarel·lo (també anomenat pansa blanca o cartoixà). Amb un sol franco-llimós, molt profund i amb carbonat càlcic. (250m d’altitud, 5% de pendent i poques graves.) amb un rendiment de 5.000Kg/Ha. I ha tingut un envelliment de 5 mesos amb les mares del vi (lies) en cups soterrats.

Nota de tast i maridatge:

  • Color groc pàlid brillant, amb nas notes a fruita blanca; poma pera…i en boca trobem una acidesa molt agradable i un postgust llarg. És un vi fàcil per a tots els públics i molt elegant
  • Maridatge amb marisc, peix, sushi, formatges suaus.