El celler: “Carles Andreu Trepat”, un vi únic amb una personalitat molt diferenciada

5
Sergi Arana, propietari del
Vinnari Restaurant.

L’any 1991, Carles Andreu, continuant la tradició familiar, va posar en marxa la cava que porta el seu nom. Es tractava d’una petita cava ubicada al poble de Pira i situada a la antiga casa pairal de cal Celdoni

Situació:

Les vinyes es troben repartides entre els municipis de Pira, Forès, Sarral, Solivella, Barberà de la Conca i Montblanc.

Vinificació:

Vi negre elaborat amb la varietat trepat, cep autòcton de la denominació d’origen Conca de Barberà.

La recol·lecció i la selecció del raïm es fan manualment, després d’una lleugera sobremaduració a les nostres vinyes les Alzinetes i les Parades, amb ceps de més de cinquanta anys.

Maceració prefermentativa en fred a 8ºC durant vuit dies amb lleugers remuntatges per la extracció del color i les aromes varietals de la pell. Posterior fermentació alcohòlica a temperatura controlada fins un màxim de 20 ºC i fermentació malolàctica en bota de roure francès durant 6 mesos

Nota de tast i maridatge:

  • Al tast, es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura. Un vi únic, amb una personalitat molt diferenciada.
  • Maridatge amb formatges, pasta, arrossos i carns vermelles.