Celebrades les Segones Jornades de Salut a l’Institut Milà i Fontanals

1

Els dies 27 i 28 de març, van tenir lloc les Segones Jornades Sanitàries a l’Institut Milà i Fontanals. Aquestes segones jornades s’enmarquen dins la nova cita cultural iniciada ja l’any passat pel Departament de Sanitària de l’Institut Milà i Fontanals .

La temàtica d’enguany ha estat la nutrició i l’alimentació al segle XXI i es va comptar amb la presència de professionals experts en diversos camps de la nutrició. Les jornades es van fer en torn de matí i de tarda, per tal de poder ser seguides pel màxim de professionals i estudiants interessats en el tema

Les Jornades van ser presentades pel director del centre, Juan Manuel Linares Martín i la 1ª Tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacón.

Seguidament, Elena Adzet, Màster en Ciències de l’alimentació i la nutrició, a parlar de l’important que és seguir una dieta equilibrada i del paper fonamental que tenen els probiòtics en la nostra salut intestinal i com aquests repercuteix en el nostre benestar. Després d’un breu descans, Anna Grífols, experta en Nutrició Esportiva, va parlar de la importància de la dieta en l’esportista i com aquesta dieta ha de ser individualitzada per a cada esportista, considerant el moment en què es troba en la pràctica del seu esport. També va incidir en la importancia d’una bona alimentació dels joves esportistes que s’estan formant des de les escoles, entitats esportives,…

La segona jornada es va iniciar amb un taller de cuina a càrrec del cuiner igualadí Gerard Ninot. Al llarg d’un parell d’hores, en Gerard va preparar 7 plats de fácil elaboració, atraients i sobretot nutricionalment equilibrats, que van ser la delícia del públic assistent en el tast posterior.

Martina Ferrer, nutricionista integrativa, psiconeuroinmunòloga i acupuntora, va parlar del vegetarianisme, una opció d’alimentació que darrerament està molt en alça. Al llarg de la xerrada va mostrar quines són les bases d’aquesta alimentació i alguns consells sobre les diferents tècniques de cocció per tal que els aliments resultin el més beneficiosos possible.

Entre els assistents hi havia estudiants de Cures auxiliars d’Infermeria, Farmàcia, Dietètica i Activitats físiques i esportives; així com també ciutadans externs al centre. Tots ells van valorar molt positivament aquestes segones Jornades de Salut i va destacar la claredat de les ponències.