Castellolí és present a la missió comercial del motor amb la MICOD a Mèxic

82

Durant la passada setmana, l’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena es va desplaçar cap a Mèxic per dur a terme una missió empresarial, la qual va estar organitzada per ACCIÓ i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC).

L’Ajuntament de Castellolí va ser l’encarregat de representar a les empreses de la Conca d’ Òdena, concretament l’alcalde de Castellolí, el Sr. Joan Serra, es va desplaçar per crear vincles comercials en el sector de l’automoció.  Un dels propòsits era conèixer el què pot oferir el nostre sector a Mèxic i posar en contacte el territori de la Conca d’Òdena amb departaments de compres d’empreses proveïdores de primer i segon nivell.

La nostra presencia a Mèxic es deu a la necessitat de posicionar el Campus Motor i el Parc Motor de Castellolí, com també els Polígons de la Mancomunitat; ja que Mèxic és un dels 10 principals països productors mundials d’automoció i el primer proveïdor automotriu als Estats Units. Al 2017, el 30,8% de les exportacions corresponien a aquest sector, sent un dels eixos principals de la economia. Al seu territori es troben 8 de les 10 principals empreses automotrius com  Ford, Nissan, Fiat, Toyota o Audi. 

El 28 de novembre de 2017 es va crear la Taula Estratègica Motor Anoia (projecte finançat per la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia), que va néixer per fomentar el desenvolupament i la promoció econòmica del sector del motor i creació d’ocupació a la comarca. L’objectiu és fer-se un lloc en la industria del sector amb el bon posicionament d’ instal·lacions estratègiques, com el Parc Motor i el Campus Motor, ubicades a Castellolí. 

La industria està en constant creixement i al ser l’automoció un dels principals motors de Catalunya, es creu necessari potenciar i expandir les nostres fronteres, aportant els nostres avenços, tecnologia i captant inversions d’ altres països.